<3

Idag finns mina tankar hos en av mina äldsta och bästa vänner, i hennes svåra stund.

Fredagsmys

Äntligen fredag! :-)
Veckan har varit intensiv med allt från tandläkarbesök till verkstäder, bm-besök och luncher.
Mina kollegor är ute och partajar ikväll, men jag strök mig i sista stund, och det är jag väldigt nöjd över just nu! Känns som att det känns alldeles lagom med den goda middag som vi njutit av här hemma och lite mys med barnen.

Idag fick vi hämta vår nya bil, äntligen! :-) Vi är jättenöjda med affären, och jag ser faktiskt framemot att prova den automatiska fickparkeraren... :-)

Snart börjag hockeyn, idag möts Finland-USA, och jag håller alla tummar och tår för att leijonen tar hem segern! :-)


Efter att ha smuttat lite på Anders vinglas beslöt jag mig för att ta ett eget, litet glas, och som jag njöt! Härligt gott! :-)


Besök hos bm

Idag fick jag skjuts till Järna och barnmorskan av Pia, eftersom jag är billös då polon är på verkstad.
Vi pratade om en eventuell deltidssjukskrivning, eftersom jag känner att 6-timmars dag vore alldeles lagom för mig att jobba just nu. 
Fick en läkartid den 11/3, och då hoppas jag att det inte blir några problem att få en 25%-ig sjukskrivning.

Hon mätte magen, och livmodern är 24 cm, vilket var mitt på kurvan.
Hjärtljuden slog i 147 per minut, vilket jag tror ungefär var vad de andra också legat på.
Ganska mysigt att höra det lilla hjärtat, trots att jag känner bök, stök och sparkar hela dagarna. :-) 

Min bm skulle också skicka en remiss till Hälsoenheten, så att jag får komma dit och få hjälp med mitt sockerberoende. Det känns jättebra, för det är ju bågot som jag lidit av i flera år.
I och med att jag stoppar i mig socker varje dag, så får ju barnet också ett beroende, vilket medför att det kan må dåligt och ha riktig abstinens när det kommer ut.
Jag känner mig jättepeppad och redo för att ta tag i detta, och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag får komma dit!
Ser framemot att kunna säga: hejdå socker! :-)

En lyckad affär!

Japp, då är blen såld då!! Det känns så himla bra!
I morse när barnen var på skola och dagis så åkte jag och Anders och beställde en ny bil. Vi har dealat med Niklas på Din Bil, och fått ett bra pris på deras demobil, en Touran, och den var vi och skrev papper på idag.
Nu var det tydligen nåt knas på nån fläkt i bilen, som de skulle åtgärda. Men inom vecka hoppas jag att vi har den här hemma! :-)

Tidig morgon och kortspel

Jag velade fram och tillbaka igår kväll om jag skulle ställa klockan på 06,00 eller inte, ville jag se hockey eller ej. Jag bestämde mig för att inte göra det, det var ju ingen livsviktig match trots allt.
Men så vaknade jag 05,57 imorse av en tryckande kissblåsa, och kände mig pigg, så varför inte kliva upp och se matchen iaf tänkte jag.
Men ack så dumt beslut, vilken skitmatch!
Men som sagt, det var ju ingen viktig sådan, bättre att lyckas när det väl gäller! :-)

Jag och Hannes har tagit det lugnt, och hunnit med några kortspel, vändtia och finns i sjön. Där blev det också idel förluster för mig. Men de sved inte riktigt lika mycket... ;-)

Nu ska vi ta och röra oss mot dagis, sen ska jag gå och klippa mig och få en lunch hos mamma och pappa! :-)

Och håll tummarna, för ikväll kommer ett par "för att hämta bilen"! Jag hoppas verkligen att den inte står kvar på uppfarten när jag kommer hem....



Snö, snö och Ikea

Snön har ju vräkt ner i helgen, och Anders och Lucas klättrade upp på garagetaket för att få bort all den snö som låg där. Nu vill vi inte ha nåt mer, snälla vädergudarna!






På eftermiddagen blev det trots allt en tur till Ikea, med bästa Nina! Det var rätt lugnt på vägarna, men snöade en hel del ju närmare Stockholm vi kom. Det blev ett gäng ramar till, nu ska jag ta och se om jag blir klar med min fotovägg. :-)



Det var skönt att komma hemifrån, och när jag träffar tjejerna eller nån av dem, så inser jag hur mycket jag saknar dem däremellan. Det går ju alldeles för lång tid mellan gångerna vi ses....

Frukost

Medan Hannes och Anders var på innebandy så passade jag på att baka lite frallor, så att vi kunde få en liten lyxfrukost när de kom hem. Ljuvligt gott! :-)


Ute vräker snön ner igen, och stackars Anders skottar och skottar...
Funderar på om man ska våga sig ut på vägarna och ta en tur till Ikea, eller om det får bli ytterligare en pysseldag hemma... Jag får nog fundera vidare ett tag till och se vad det blir av vädret idag.

Ett mindre lyckat bak....

Ja, man måste väl misslyckas någon gång för att kunna bli bättre, eller...?
Jag trotsade snöovädret igår, mest för att jag var tvungen att gå på apoteket, och åkte till Järna. Strosade lite på Hem Ljuva Hem och kom hem med bland annat dessa roliga tvättmedelshinkar. 

Den svarta för kulortvätt och den vita för vittvätt, så klart! :-) De är så pass stora att det går i två paket med tvättmedel i varje, kanon! :-)

Sen handlade jag lite roliga bull- och muffinsformar, och kom satte igång baket när jag kom hem.
MEN! Kunde ingen ha berättat för mig att man MÅSTE ha "muffinsplåtar" som man lägger de fina papperformarna i??? Jag har en form i silikon, men efterson pappersformarna var mycket större. så tänkte jag:
"Äh, jag ställer formarna direkt på plåten, det måste väl gå bra?"
Nej Jenny, det gör det inte! Här är resultatet av mina fina pollymuffinsar:

Det blev... muffinshögar.. eller nåt....:-(
Men nu vet jag att nästa gång SKA silikonformen fram, och pappersformarna ner i den!

Bullarna blev bättre! :-)


På kvällen kom ett par trevliga grannar över på en fika (ja, jag ställde fram muffinsarna), och vi såg på Melodifestivalen.
Generellt tyckte jag att låtarna var bättre än vad de varit tidigare deltävlingar, och min favorit var de tuffa Crucified Barbara. De gick till andra chansen iaf, det var kul!

Bästa Teemu!



Den bästa poängplockaren i OS genom tiderna! Leijonas Teemu Selänne, förstås! :-)

Paj, disco och OS

Jag hade total idetorka när det gällde middag idag, plockade fram en köttfärs ur frysen och satte mig framför datorn för att hämta inspiration.
Det slutade med en köttfärspaj, vilket sköljdes ner med "hemmabubblat" vatten. :-)

Jag skjutsade Lucas till disco, Hannes leker med en kompis här hemma, och jag och Anders ligger i varsin soffa och ser på os. Vilken underbart härlig slapparfredag, me like! :-)



v 26

När jag får frågan vilken vecka jag är i, så brukar folk skratta lite åt mig, för jag har faktiskt inte riktigt koll.
Ja, det märks att det inte är första barnet, brukar jag få höra. :-)
Men nu har jag knappat lite på nätet och säkerställt att jag är i v 26!

Nu är bebisen ca 23 cm lång, och väger ca 900 gram. Läste också att den kan röra sig i takt till musik, om man spelar sådan! Kan nästan vara värt att prova, vem vet, det kanske ploppar ut en ny John Travolta! :-D

Det känns trots allt ganska skönt att veta att om det lilla livet nu skulle få för sig att komma ut, så har det goda chanser att överleva. Fast riktigt än vill jag nog inte ha den, jäs ett tag till!

Normal viktuppgång är mellan 7 och 10 kilo läser jag också..... och ja, 8 kilo har det nog blivit hittills, så trots att jag känner mig stor och osmidig som en elefant, så verkar det vara helt normalt....

Första gången gick jag inte upp mer än 11 kg, och hade då bara mage också, och andra graviditeten gick jag upp dryga 16 kg. Jag kanske ska inse att jag inte är 23 år längre... :-o
Jaja, medan andra satsar på beachen 2010, så siktar jag på 2011 eller 2012!  För alla kilorna för förhoppningsvis med sig nånting alldeles underbart, och jag börjar faktiskt redan längta lite! :-)

Semlor! :-)

Ja, det blidde så efterrätt i form av semlor. Lucas som är på pulkakväll med scouterna får avnjuta sin bakelse när han kommer hem ikväll. Smaskens! :-)


Drömmer mig bort...

Just nu är jag ganska less på denna snö och kyla som aldrig ger med sig! Jag ÄR en snöälskare, men jag orkar inte skotta, skrapa bilen, och frysa hela tiden! Nu vill jag ha värme, sol och tunna kläder.
På denna bild poserar jag, Anders och syrrans son (tillika min gudson) på stranden på Kreta för ett par år sen, där vi njöt av tre långa, härliga veckor. Helt underbart!


Jag börjar faktiskt längta efter att få gå ner i arbetstid nu, sista timmarna på jobbet börjar kännas lite jobbiga. Ryggen värker, huvudet dunkar och benen är trötta.
Ska till barnmorskan nästa vecka, får se om jag kan få en läkartid då...
Tur att jag har bra arbetskamrater som låter mig sitta en stund extra, och drar iväg med tunga kartonger innan jag i min envishet börjar konka på dem! :-) Det är värt mycket!

Nu väntar jag på att Anders ska komma hem, idag blir det så avancerad middag som 4-minuters tortellini! :-)
Till efterrätt har jag beställt semlor av Anders, tror att det är semla nummer fyra för mig i år... :-O
Men det får bli den sista, sen får jag hålla mig till nästa år! :-)

Shopping


Förra veckan när jag var på stan med Jenny och Linda, så köpte jag en sådan här kofta. Tyckte dock att den var för tajt i ärmarna, så nu har jag bytt den mot en storlek större och är så nöjd med mitt köp! :-)

Alla Hjärtans Dag

Och jag var tvungen att gå upp i ottan och jobba... Men, det gick bra, trots att vi inte fick så mycket gjort pga maskinhaveri! :-)

Anders och grabbarna kom och hämtade mig på jobbet, och barnen hade 5 stycken röda rosor var med sig som jag fick med orden Vi älskar dig mamma! Behöver jag ens nämna att jag smälte...? :-)
                              

Anders överraskade med en ask i form av ett hjärta, innehållandes 5 stycken ljuvliga chokladpraliner, vilka vi smaskade i oss i bilen direkt. :-)
                               

Sen bar det upp till Heron City, barnen fick sig en rejäl överraskning när de insåg att vi skulle gå på bio. Det blev filmen Det Regnar Köttbullar, 3D-vis förstås, och det var en hit! Jag var dock fruktansvärt trött, och måste väl erkänna att jag somnade 5 minuter in i filmen, men sista halvan var bra! :-)

Sen blev det middag på Kolgrillen, och när vi kom hem hade barnen en överraskning till till: de hade bakat kanelkakor, som var ljuvligt goda!

                                  

Normalt brukar det vara jag som står för överraskningarna i vår familj, och trots att jag hade lite dåligt samvete över att jag inte investerat i några som helst små presenter, så var det en mysig dag. Jätteroligt att se barnen så glada!
Anders, Lucas och Hannes, älskar er!

                                

 

 

 

 

Böcker!



Jag är inne i en bokslukarperiod just nu, och läser allt jag kommer över i stort sett.
Jag har läst Flyga Drake förut, och fick nu låna Tusen Strålande Solar av samma författare, Khaled Hosseini, och den sträcklästes på några kvällar.
Båda böckerna handlar om Afganistan, den senare om kvinnornas ställning, och man kan ju inte låta bli att bli förbannad....

Den andra boken på bilden, En Halv Gul Sol, håller jag på med nu, och den handlar om några afrikanska kvinnor och män, situationen före och under att kriget härjar även i deras land. Har inte läst så jättemycket av den än, men det verkar vara en känslofylld och väldigt intressant bok också.

Trötta tulpaner...



Jag vill gärna ha hem nya, fina tulpaner på fredagar, och så även igår. Eftersom jag hämtade barnen, så skulle Anders handla, och han fick då i uppgift att köpa 20 st av dessa härliga blommor.
Eftersom de senaste från Coop var så himla tåliga och hållbara, så trodde vi nog att de skulle vara det igen.
Men titta så de ser ut idag! De hänger och är hur trötta som helst! :-( Och ändå har de stått svalt i tvättstugan över natten.
Jaja, det finns väl söndagsexemplar av allt. Jag får väl njuta av dem så länge de lever. :-)

Fredag

Ännu en vecka som bara rusat mig förbi! :-)

Fredag kväll, barnen sover, Anders meckar dator, jag väntar på utröstningen av Let´s Dance. Jag hoppas nog att Markus Birro åker ut idag, den mannen är väldigt speciell.
Jag gillar honom jättemycket ena stunden, för att sedan tycka lika illa om honom i nästa. Konstig relation vi har, den där Markus och jag... :-)
Men Claudia har varit min favorit från första programmet, och jag håller nog fast vid henne än så länge.
Och så, givetvis, Daniel Da Silva! När den mannen dansar så slår han alla sexighetsrekord i hela världen, me like! :-)

Det blir en korthelg för mig, jag ska jobba på söndag, men efterson jag låg sjuk hela förra veckan, så gör det inte så mycket faktiskt.
Idag skrev vi en låååång lista på olika pizzor som alla ska ha till lunch på söndag, så Penguin lovade att vara så vänliga att öppna tidigare för att vi hungriga astraiter ska få vår lunch levererad till halv 11. Vanligtvis öppnar de inte förrän kl. 11. Vielen dank! :-)

Sitter och funderar på nåt roligt till barnen till på söndag, då det ju är Alla Hjärtans Dag också, får se om det kan bli en bio och kanske ett besök på fik efter det, mamma kanske skulle behöva en liten semla.. eller inte! :-)

Nu har vi ett par spekulanter på bilen igen, hoppas, hoppas, hoppas.....

Slappa morgon... :-)


Sitter här och smuttar på mitt te... :-)

Man börjar inse att man har ganska stora barn när man inte behövs på morgonen längre.
Lucas går upp med Anders på morgonen, men sen åker Anders när han är klar, och Lucas pysslar klart med sitt, och går iväg till skolan när han är klar. Vilket betyder att jag får sova till 08,00 istället för 07,00!! Eftersom jag kommer i säng rätt sent de här kvällsveckorna, så är den där timmen på morgonen guld värd!
Jag och Hannes åkte iväg till dagis och hann lagom tills de skulle ha dansstopp, till Hannes stora lycka! :-)

Hannes har börjat fråga en hel del om bebisen, när vi åkte i bilen idag, så frågade han:
-Mamma, tror du att bebisen hör musiken som vi spelar nu?
-Jadå, det tror jag, sa jag.
-Men tror du att den känner guppet då? när vi körde över ett farthinder.
Härligt med spontana kommentarer och frågor ibland! :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen, idag ska jag dejta Linda på stan, och idag tror jag att det blir en lite seriösare lunch än en semla... men den var gudomligt god igår! :-)


Härliga onsdag!

Nej, det blev inget mer med Hannes feber, så idag packade vi ner skridskorna i väskan och begav oss till dagis. De skulle till rinken och åka, och egentligen skulle jag vilja se de små knattarna halka runt på isen, men just idag hade jag bestämt mig för att komma ut och gå en sväng.

Vädret är fantastiskt, solen skiner, det är vindstilla och det svajade ner några skimrande fjun från himlen, riktigt härligt! :-)
Tyvärr så blir det inte nåt jättetempo på mina promenader nuförtiden, eftersom jag får så himla ont i... ja vad är det egentligen??? Linda sa nåt om ligamenten, vad det är vet jag inte riktigt...
Men det blir som håll på båda sidorna om magen, och gör riktigt ont. Så den promenad som i vanliga fall tar ca 35 minuter att gå, tog idag 50 minuter. Men jag var riktigt nöjd över att komma ut iaf! :-)

Snart ska jag in till stan och fika med min kära syster, tror jag ska unna mig en... semla! Bra lunch va?!! :-)
                                                            
Jag är ju så svag för dessa underbara bakelser... :-)

I torsdags....

blev Felicia, 4 månader, en liten ängel. Jag har ju följt föräldrarnas kamp på mammans blogg, och det har blivit många tårar.
Sov gott, lilla Felicia.
        

VAB igen.....

Eller hur sjuk är han, egentligen...?


Han hade feber igår kväll, och har sovit lite oroligt inatt, men nu verkar det inte vara några större fel på lillskrutten...
Men jag ringde till dagis i alla fall och sa att han får vara hemma idag, så får vi se om det blir något mer. Håller tummarna att det inte blir mer än så, jag skulle verkligen vilja jobba resten av månaden....

Nu är det fullt ös i magen, en till som pockar på uppmärksamhet tror jag! :-)
De andra vill också så gärna känna på sparkarna och bökandet, men det är precis som att en hand på magen lugnar det lilla livet där inne, för då blir det alldeles tyst och stilla. Nåväl, snart så både känns och syns puffarna mer, då kanske de också tror på att det verkligen rör sig där inne... :-)

Köpte jättefina tulpaner på Coop förra veckan, och de är så fina, har hållt sig kanonbra! Jag älskar dessa ljuvliga blommor! :-)

Sol, Let´s Dance och sovmorgon! :-)

Igår var ju vädret helt fantatsiskt, så jag hamnade ute jag med. Grabbarna stormtrivdes i snön, jag och Pia njöt av solen. Ella var väl inte helt nöjd med tillvaron, men hängde med ändå! :-)
Vi tog en promenad med barnen, och jag fotade solstrålarna med min mobil, men nu lyckas jag inte synka telefonen och datorn, så det blir inga bilder här tyvärr. :-(

Dagen flöt på i bilarnas tecken, tyvärr ville paret från Köping inte ha vår bil, de hade hittat en annan i Eskilstuna. Men vi roade oss med att åka och provaköra nya Toyota Verson, och det är ju en riktigt fiiiin bil... Den är tyst, smidig och skön att köra. Nackdelen med den är att det finns nästan obefintligt med packutrymme i skuffen, då alla sju sätena är uppe. Och det är en ganska viktig bit tycker jag.
Touranen som vi också kikar på är bullrigare, och inte lika skön komfort i, men betydligt bättre plats i skuffen.
Nåja, får se vad det blir!

På kvällen var det så åter dags för Let´s Dance, pch ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN åkte Rabih ut!!

I morse fick jag en härlig sovmorgon. När klockan var nästan halv tio, så tyckte nog familjen att det var dags att kliva upp för de kom med en underbar frukost upp till sängen! Jag har ju världens bästa killar här hemma, älskar er! :-)

Ikväll börjar årets höjdpunkt för min del; Melodifestivalen! Så lördagkvällarna är bokade några helger framöver, det ska tittas, lyssnas, ges omdömen, kritiseras bidrag och kläder, smaskas chips och drickas pepsi Max! :-)

Men innan det är dags för deltävling , så ska vi åka och gratulera min kära svägerska, som fylle 52 år idag! Grattis Anki! Hoppas du får en fin dag!

Fredagmorgon

Idag skiner solen, och jag håller på och avverkar veckans högar med tvätt.... :-/
Hannes är hemma idag då dagis har planeringsdag, får se vad dagen för med sig. Just nu är han ute och leker med Anton.

Idag kommer det ett par och ska kika på vår bil, och då håller jag verkligen alla tummar och tår för att inte nåt dumt lås, larm eller nåt annat strular... De kommer från Köping, så jag hoppas för deras skull att de finner vad de söker, det är ju en bit att köra. Hoppas hoppas...

Fotovägg

Lite rastlös har jag blivit här idag, då orken börjar komma tillbaka, så jag började med den fotovägg som vi sagt att vi ska göra i ett gäng månader nu.. :-)

Dock tog ramarna slut, så det får bli en tripp till Ikea nån dag igen, tråkigt va? ;-)

Men det börjar ta form! Sånt här älskar jag att pyssla med!
 

Det ska finjusteras lite, jag är VÄL medveten om att alla inte riktigt hänger på millimetern! ;-)

Insnöade

Ja, nästan i alla fall! Att det inte kan räcka med denna snö nu! Jag stormtrivs när vi har en vit vinter, och är verkligen FÖR snö, men ärligt... det räcker nu..... Det som är får gärna ligga kvar, men inte mer, snälla vädergudar.

Jag har idag känt mig hyfsat pigg för första dagen, och insåg att eftersom Anders fortfarande inte får behålla någon mat, så är det jag som måste ut och skotta. Vi har inte skottat på hela veckan, eftersom båda legat, men i morse gick inte ytterdörren upp, så det var bara att pallra sig ut.
Jag lyckades med trappan och ena gången, sen flåsade jag hejvilt och var tvungen att gå in och lägga mig. Kanske var jag inte fullt så frisk som jag trodde?

Men här är några bilder tagna utanför dörren:
 


Helt galet! :-)

Sjukstuga

Nu börjar jag bli lite less på den här förkylningen. Kände mig bättre igår, och funderade på att gå och jobba idag, men så sent på kvällen kom nästäppan och huvudvärken tillbaka, och idag sitter jag här igen och snörvlar.

Anders har varit hemma också, pga ont i magen och diarre. Troligtvis vinterkräksjuka, usch...... Bara vi andra slipper den. Då tar jag nog hellre min förkylning faktiskt.
Han låg på soffan igår, tittade ynkligt på mig och frågade: Är det så här det känns att föda barn....? Ehhhh, ja om du är helt säker på att du ska dö så.....

Jag önskar att de kunde få känna på hur det är att faktiskt vara gravid och föda barn, för det är ju trots allt väldigt häftigt! Men tur kanske att det är oss kvinnor naturen valde ut, med tanke på smärtan... ;-)

Idag ska jag pallra mig iväg så pass att jag ska till barnmorskan och lyssna på den lilles hjärtljud! :-)


Det här är vad vi går på här hemma just nu....
Det här är vad vi går på här hemma just nu...
Rss