ready to hit the road!



Just nu har jag två speedade, förväntansfulla och febriga (av resefeber då då! :-)) killar här hemma, för imorgon bitti kliver vi ombord på Silja Europa som skall ta oss till Åbo. Om allt fungerar bra med barnen, så kommer vi sen att köra de 50 milen vägen till stugan, där mina föräldrar väntar på oss.

Det ska bli härligt att slappa (precis som om jag inte skulle ha gjort det hela sommaren redan...!), basta, grilla korv, fiska lax, spela en och annan kubbmatch, och sist men absolut inte minst gå på bröllop!!



Ha det så jättebra alla ni där ute!


en liten present

Kenneth, Camilla och barnen kom förbi idag, och sjöng en liten version av Ja må hon leva för mig. :-)
Jag tycker ju inte att det är så viktigt med födelsedagar så här i vuxen ålder, men samtidigt så måste jag ju erkänna att det är roligt när någon kommer ihåg en! :-)

Och eftersom vi åker bort på just min födelsedag, så kom de och gratulerade lite i förväg.
Tack så mycket säger jag! <3

ösmo plantshop

När vi åkte hem från Muskö häromdagen, så stannade vi på Ösmos lilla plantshop. Eller lilla och lilla, den var rätt stor...
Det fanns allt man kan önska sig, och lite därtill. Med priser mycket lägre än Plantagens.



Jag fick bland annat med mig denna fantastiska stockros, jag föll pladask för den fina rosa färgen:


Den blir ca två meter hög!

Intill planteringarna har de en stor butik med massor med fina saker! Sånt där som jag älskar att gå bland: lyktor, ljus, skyltar, vattenkannor, presentartiklar och massa annat!
Jag fick med mig en skylt, som inte riktigt hittat rätt plats här hemma än:



De har även en mat-och fikadel, och en vegetarisk buffe, som överraskade både mig och Anders! Det fanns massa godsaker, men det absolut godaste var rotselleri som de stekt med tomat och kryddor. Jag har nog aldrig smakat rotselleri förr, och har nog trott att det var något helt annat...
Supergott var det iaf, och barnen valde pannkaka och ostbaguette. Så det finns nåt för alla. :-)



Har man vägarna förbi Ösmo (vilket man nog inte har så ofta...), eller sugen på en liten utflykt, så rekommenderas plantshopen varmt! Jag kommer garanterat att åka dit en sväng till! :-)

muffins och solbullar

Nu har det varit lite sämre väder ett par dagar, och då har jag passat på och bakat lite grann.
Jag var ju bara tvungen att ge mig på muffinsar igen, men nej, jag kan INTE göra dessa små godsaker!
Vet inte vad jag gör för fel, men det går bara inte!
Dena gången rasade de ihop, de blev liksom inte sådär höga och fina som alla andras blir.
Nu har jag provat att baka muffins flera gånger, med olika recept, så efter 100% misslyckande så ger jag upp. Vill jag ha muffins så tänker jag åka och köpa mig en!

Däremot så blev mina solbullar bättre, lite smält smör och socker på dessa innan servering, så blir de nog hur smarriga som helst! :-)

 

på kobben

Vi har spenderat ett par härliga dagar ute på Mankans och Irenes egna lilla ö utanför Muskö, Kobben. :-)
Efter att ha tagit oss dit via vägarbeten, den långa, långa tunneln som går 65 meter under havsytan (och där jag alltid får lite panik...), förbi bromsarnas högkvarter vid parkeringen och en fullastad båt till ön, så kunde vi lasta ur, landa, pusta ut och njuta av lugnet! :-)




Lekdags! :-)






De modiga hoppade från klipporna, andra dödliga tog trappan ner från bryggan... :-)




Ännu mer lek... Luftgevärsskytte!


Lucas stod för potatistvättandet till middagen...


...vilken avnjöts i kvällsolen, med elracken i högsta hugg...




Maya njöt på sitt lilla sätt, som hon brukar, sovandes... :-)


Matkällaren!

Ja, gårdagen bjöd på diverse aktiviteter, och kvällen avslutades med några parti kort, och ett nattligt dopp för de modigas (Mankans och Irene) del.  
Idag var det fiske på tur för grabbarnas del, och jag, Irene, Maya, Hannes och Spike hade piltävlingar, leta-grisöra-tävlingar, fia med knuff-turnering, där spelpjäserna var i form av choklad, och dessvärre skulle intas allt eftersom de kom in i det egna boet. Till Hannes stora lycka! :-)

Det var också lite spännande att se hur det gick att sova borta med Maya, och hon klarade testet galant! Hon hade lite svårt att somna igår, ville ligga och prata och diskutera världsekonomin eller nåt annat roligt. :-)
Men till slut somnade hon och sov en stock till drygt 8 i morse, med en liten matpåfyllning därmellan.
Det känns lite skönt, med tanke på den kommande resan till Finland.

Tack Irene och Mankan för att vi fick komma ut till er lilla ö, det gör vi gärna om! :-)

myskväll

Ikväll har vi suttit ute hela kvällen, jag, Anders och grabbarna. Maya somnade tidigt, så det blev prat, skratt och mys med storebrorsorna.
Anders tar ju dem mycket annars, och jag känner att jag inte kan ge dem 100%-ig tid speciellt ofta, men ikväll fanns den, tiden!
Vi gjorde inget spciellt, bara var, umgicks och hade en rolig kväll! :-)





prickigt värre....

Ja, ikväll har prickarna drabbat min familj.... konstigt...







egna gubbar!

Vi trodde inte att det skulle bli några jordgubbar på de plantor vi planterade tidigare, men se!
Det kommer flera stycken! Och några har vi redan provsmakat, och de var nog lite extra söta och lite extra goda. :-)



mer shopping

När jag vaknade i morse, så funderade jag på att vara hemma med Maya idag. Men så funderade jag om, och skickade sms till Jessica för att höra om de var sugna på Ikea. Det var de!

Det var väldigt lugnt på Ikea idag, och det var rätt skönt då vi hade barnvagnar båda två. Jag var på jakt efter en monterbar diskmedelsbehållare/doserare, och det fick jag med mig hem, tillsammans med:


ett par nya kuddfodral,


en salladsslunga för hela 35 kronor och en liten karaff.


Hittade detta knäckebröd i den lilla "gottebutiken" utanför kassorna, och det var riktigt gott!

En inte alltför dyr dag alltså! :-)
Jag och Jessica konstaterade att vi nog inte är så bra på att shoppa... Men duktiga på att ha trevligt däremot! :-)

Maya har varit trött ikväll, efter två dagars farande och flackande, så ikväll har hon jag gosat i hängmattan, pratat, skrattat åt skuggorna på väggen, småsovit till Timo Räisänen på tv.

Jag saknar mina grabbar jättemycket, samtidigt har det varit jätteskönt att kunna ägna sig åt Maya, utan att hela tiden behöva lägga ner henne för att göra något annat. 
Ja, ikväll har vi slösat på närhet! <3

och innan jag går och sussar jag med...

...så tänker jag njuta av den sista båtglassen som ligger och lockar på mig i frysen! :-)

tjejdag

Efter att mina grabbar åkt iväg på sin campingresa i morse, så packade jag och Jessica, vars halva familj också följde med på resan, in våra små tösar i bilen och åkte till Skärholmen.
Jag tänkte att jag skulle ha hittat kläder till mig själv, att ha på på bröllopet vi ska på om ett par veckor.
Men ha! Kom hem med presentpapper, snöre, muffinsformar och ett par plagg till Maya, inte ett endaste lilla klädplagg till mig!





Det är ju inte så roligt att shoppa nu... Sen ska det vara praktiskt också, så att amningen fungerar.
Jättemycket fina klänningar fanns det ju, men det funkar ju tyvärr inte i sommar... :-(

Men vi hade en trevlig dag, hela 6,5 timme spenderade vi i affärer, med lunch, skratt, fika, amningspauser, och ja, lite lite shopping också! :-)

Sen bjöd mamma och pappa på middag, så jag och Maya har ganska nyss kommit hem, och nu sover hon så sött i sin säng, och mamma får lite egen lyx-tid. :-)

favvoglass

Vi köpte den nya glassbåten på glassbilen häromveckan, med hjortron och vit choklad.
Åh, den var alldeles ljuvligt god, rekommenderas varmt om man gillar hjortron!
Jag ska ställa mig vid vägen och vänta in glassbilen när den kommer nästa vecka igen, för nu är båtarna nästan slut! :-)

så spännande....

Undrar vad det där tyget i vagnen egentligen säger... Jag tycker att det är allt lite spännande! :-)







onsdag

Idag har vi inte gjort många knop. Jag och Maya hade sovmorgon, jag vaknade halv 11 och då sov hon fortfarande! Jag tror denna lilla tös har ärvt sin mors morgontrötthet... eller så är hon trött av denna värme vi har! :-)

Vi har pysslat hemma, packat inför grabbarnas camping imorgon, badat i poolen, slöat i hängmattan, bara varit alltså! Jag kan bli lite rastlös av att bara gå hemma, men nån dag går, speciellt när det är så varmt som det varit. Behöver jag ens nämna hur skönt det är att ha en liten pool nu! :-)

Just nu ligger min bästa sambo och min lilla tös i soffan brevid mig och sussar så sött! Åtminstone en av dem. <3



bortbjudna

Igår var vi hemma hos Anki, Anders syster och min svägerska, och Kenneth, hennes man.
Vi bjöds på en smarrig middag, och jag föll pladask för Ankis hemmagjorda potatissallad! Det var flera år sen jag gjorde det själv.
Jag vet inte varför, men det är något jag inte haft en tanke på att göra! Men jag blev inspirerad igår, så nu blir det potatissallad a la Jenny nån dag! :-)

Vi stannade hela kvällen, pratade, skrattade, och jag, Anki och barnen rastade hund medan Anders och Kenneth hade en djup, djup, djup, och lång, lång, lång diskussion om whiskey... Så där som bara de kan! :-)

Tack Anki och Kenneth för en fantastisk kväll!


Lucas och faster.


Härligt söta jordgubbar till efterrätt.

varmt, hett och svettigt

De senaste dagarna har varit helt hemskt varma. Ja, jag måste erkänna att jag tycker att det har varit lite jobbigt. Jag är varm utan den 30-gradiga värmen, då det är mycket hormoner i kroppen under amning också.
Så igår tog jag faktiskt mitt första dopp i poolen, det gick inte att INTE bada! Jag tror att det börjar bli ok för mig att ta små snabba dopp... :-)

Igår hade jag trevligt sällskap till lunch också; Monika och Anna från jobbet kom och hälsade på! Med sig hade de två kartonger med böcker, som jag ska plöja igenom och se om jag hittar nåt bland. Jag verkar ha blivit en riktig bokmal detta år, för böckerna avverkas en efter en. :-)
Det var jättetrevligt att ha lite lunchsällskap, kul att ni kom ut tjejer! :-)

På nätterna har vi altandörren öppen, vilken vi ju numera har i just sovrummet, men ändå har inte temperaturen stigit under 24 grader inatt. Tropiska nätter, javisst!

Nu ska vi nog packa ihop badkläderna och dra oss ut mot stranden. Jag vill ju helst inte visa mig i badkläder, så det får bli linne och kjol på... :-/ Nästa sommar så... ;-)

en mysig kväll

Idag har vi fått hem Hannes, och skickat iväg Lucas till scoutläger, som i år är ett vänortsläger för alla nordiska länderna. Dock är de inte så långt borta; lägret har satts upp innan Mörkö-bron.  Så mamma har nära att hämta honom om saknaden blir alltför stor... ;-) Vilket den inte lär bli!

Ikväll har vi haft en mysig kväll tillsammans med ett gäng goda vänner, ett helt gäng faktiskt:
Mankan, Irene och Spike
Micke, Anne och Josefine
Johan, Katja och Linnea
Danne, Jessica, Hanna och Elin

Det var länge sen vi alla träffades senast, så det var riktigt roligt att träffas!
Vi grillade och åt en massa gott, turades om att roa barnen, egna som andras, det enda vi inte hann med var kubbspelet, vilket vi tjejer oftast (nåja, en gång iaf;-)) dominerar i!

Tack alla ni för ikväll, ser framemot en repris om inte alltför länge! :-))

nu är det påskrivet och inskickat

Alla papper inskickade till skatteverket, och stavningen klar, det blev Maya.
Maya Johanna.

en överraskning!

Mankan ringde häromdagen och sa att han och Dennis skulle komma över en sväng. Då de kom hade de med sig en hängmatta från hans mamma, som ingen ville ha!
Åh, vi tackar och bockar för denna roliga överraskning! Här kommer den att användas flitigt! :-)



en tripp till nynäshamn

Igår bestämde vi oss för att dra till Nicksta havsbad i Nynäshamn och bada idag, för att göra något annat än bada hemma i poolen eller på stranden här. Hannes är hos mormor och morfar på husvagnen, tillsammans med sin kusin, så det skulle vara en dag för enbart Lucas.

När vi vaknade i morse, så var det dock helt grått på himlen, men efter en stunds dividerande bestämde vi oss för att dra iväg.
Anders och Lucas åkte vattenrutschkanorna vid stranden, och jag och Maya stod och hejade på. :-)







Lucas plaskade i det ganska varma vattnet, med de svarta molnen hotfullt närmande...


Jag får hålla mig till att doppa tårna än så länge... :-(


Efter lite plaskande så åkte vi in till centrum och intog en smarrig lunch på en uteservering. Sen strosade vi i centrum, småhandlade lite, skrapade fram en storvinst på hela 50 kronor på triss, och avslutade med en tripp till Coop för att handla med oss lite mat hem.

En alldeles lagom dag! Och ska jag vara helt ärlig, så var det ganska skönt med en dags vila från solens strålar. Fast imorgon skulle solen titta fram igen, och då är den så välkommen igen! :-)

finns inte tid...

...för att sitta här och blogga! :-)
Hettan ute är något alldeles fantastiskt, och jag njuter av varenda dag jag vaknar till solen och dess härliga strålar. :-)
När jag väl är inne, så är det lillstumpan som gäller, så nej, det finns inte tid till att sitta här.
Men vad gör det när det ändå inte händer speciellt mycket just nu? Vi badar, spelar kubb, badar lite till, äter glass och bara myser!

Hoppas ni alla där ute njuter lika mycket som jag!
Ha det så härligt! :-)
Puss puss!



p.s. Jag ska åka och inhandla en ny kompaktkamera någon dag, denna gör väldigt randiga kort... :-o
Rss