små söta plagg

Jag tycker att det är lite klurigt med kläder på lilla Maya nu när det är så himla varmt, så tur är väl att det finns små, tunna, luftiga och alldeles underbart söta plagg, så hon slipper vara nakenfis.
Fast nakenfis, det får hon vara när vi är här hemma! :-)



sol, bad och gubbar

Vi hamnade på Farstanäs idag, i tron att grabbarna skulle få åka vattenrutschkana... vilket visade sig vara något de inte haft på fleeeera år... :-o
Vi har nog inte varit där på väldigt, väldigt länge, för föra gången vi var där så fanns rutschkanorna kvar...
Men vi låg och njöt av solen, barnen badade i det inte alltför varma vattnet, och jag träffade en gammal kompis som jag inte träffat på dryga två år, så det blev en hel del prat och skratt! Riktigt roligt!

På hemvägen tog vi en tur till Römora gård i Järna, och plockade med oss lite solvarma jordgubbar. De smakade alldeles alldeles underbart, och givetvis var vi ju tvugna och handla med oss lite vaniljglass också, så att vi kunde sitta i solen och njuta av de söta gubbarna.
Nyplockade, solvarma jordgubbar är nog bland det absolut bästa jag vet! Smaskens! :-)



morgonbesök

När vi skulle sätta oss och äta frukost i morse så såg vi denna, fina lilla besökare utanför fönstret. Den stod och spande på oss en bra stund, innan den lugnt fortsatte sin vandring mot grannens tomt. :-)

hett var det här!

Idag har det varit riktigt varmt! Temperaturen i poolen har till och med stigit till 20,5 grader, så barnen har legat i och plaskat med kompisar.
Jag har traskat mellan skuggan ute och Maya inne, sodastreamern har gått varm och bubbelvattnet har väl sällan smakat så bra!

Jag och lillstumpan åkte in till stan och träffade Nina en sväng, sen kom vi hem och avnjöt en, ÄNNU en, smarrig grillmiddag. :-)

Det har blivit ett par kubbmatcher ikväll, och Hannes har tokdominerat, påhejad av lillasyster. :-) Han spöade både pappa och storebror med kompis, och jösses vilken stolt kille vi hade sen! :-)

Morgondagen lovar visst ännu varmare, så det blir nog en strand nånstans. Jobbigt att inte få bada bara... Jag får nöja mig med att doppa tårna och se på när de andra plaskar.

Nu sussar Maya, och jag tror att jag ska lämna grabbarna uppe själva, och göra henne sällskap.
God natt.

midsommar

Vilken helg innebär mer och starkare traditioner för mig och mina nära och kära än midsommar?
I många många år har vi packat ner picknick-korgen med lunch, haft lekar som varierat från 5-kamp till kubb, gått tipspromenader och avnjutit underbara kvällar i det bästa av sällskapet!

Så även i år!
Lunchen pacakdes ner och vi åkte till Tullgarn i år, för att njuta av lite dragspelsmusik, små grodor och solens värmande strålar. :-)















Väl hemma igen var det dags för Tarjas smarrigt goda jordgubbstårta och bad i poolen.





Den årliga kubbmatchen ja...
Enligt tradition är det tjejerna mot killarna, och eftersom vi sopade banan med killarna förra året, och som straff fick Mika hoppa i den iskalla poolen, så var de rejält revanschsugna. Och revansch fick de... med råge! Vi kastade hur som helst, och det kunde bara sluta på ett sätt, toktorsk för oss!!







Och eftersom killarna var tvugna att bada förra året, så tyckte de att Nina skulle offra sig och bada för att vi förlorade.... det tyckte dock inte Nina! :-) 



Den årliga frågesporten vanns i år av Tarja!


Kvällen och natten avnjöts med god mat, dricka och mycket prat och skratt.
Trots att det var en av de varmare kvällarna hittills, så fick vi elda i grillen för att kunna värma oss, samtidigt som vi tog fram lite filtar och virade om oss.









Tack mina finaste för ännu en härlig midsommar!

de små liven i mitt hjärta

stora tjejen!

I torsdags var jag på bvc och vägde och mätte Maya. Hon hade vuxit riktigt bra, lilla tjejen, och blivit 53,5 cm lång och gått upp till 4650 gram. Det lilla huvudet hade en omfång på 38,5 små centimetrar.
Hon växer så det knakar, vårt lilla hjärta.

överraskning!!

Igår dukade Anders middag åt oss, tände ljus och hällde upp ett litet glas vin till mig och sig själv.
Brevid min tallrik låg en litet, hårt, fyrkantigt paket...
Vad är detta, undrade jag... Jag fyller inte år...

-Ska vi gita oss?!! utbrister jag! :-)
-Nej, då skulle jag ha fixat lite seriösare, får jag till svar.

Jag drog ut på paketöppnanadet, eftersom jag inte riktigt kunde förstå varför denna överraskning, men till slut öppnade jag det i alla fall.
Och hittar de sötaste små örhängena däri! I guld, eftersom mitt ena öra är så känsligt mot övriga ämnen. Med små, röda stenar i.

-Vet du varför du får dem? frågar Anders sen.
-Nej...
-För att vi firar 10-årig förlovningsdag idag!

Ohhh, va jobbigt det blev... Det brukar ju vara JAG som kommer ihåg alla dagar, men denna har totalt gått mig förbi!
Men jag blev sååå glad! Och om möjligt, ännu mer kär än vad jag redan var! <3

torsdag

Igår kom mina arbetskamrater hit på en lunch. Vi satt ute i solen och pratade och skvallrade om det senaste, och jag kunde nöjt konstatera att det är sååå skönt att vara hemma, för på jobbet verkar det vara fullt ös! :-)
Lite annat än våra slöardagar här hemma... ;-)

De hade med sig massa fina presenter, bland annat underbara kläder, en Bukowski-nalle, vilka jag är så svag för, och en söt bok, som säkerligen kommer att läsas om och om igen. :-)

Det var riktigt roligt att träffa gänget igen, jag har ju trots allt varit ifrån jobbet några månader nu!
Tack alla ni för besöket, och inte minst de jättefina sakerna Maya fick!


Hela gänget...


...förutom Billy som hunnit åka och därför får vara med på en egen bild. :-)


Den jättefinafina mor- dotterbuketten!

onsdag

Vi tog en utflykt till Skansundet i onsdags, och spelade minigolf, åt middag på bistron och strosade en stund bland fiskarna och campinggästerna.
Vädret var underbart, och trots att det blev lite kyligare framåt kvällen, så satt vi ute och åt middag och såg ut över sjön och de båtar som passerade.
Efter att ha spenderat de flesta dagarna hemmavid, så var detta en alldeles lagom utflykt!
















Maya



Nu har vår lilla prinsessa äntligen fått ett namn, och vi lyckades till slut enas om att hon skall heta Maya.
Stavningen är vi inte helt säkra på, Maya eller Maja.
Men nu slipper hon att kallas för "bebisen", "den", "hon" eller "lillasyster".
Vår lilla Maya. 

utvilad!

Ja, inatt blev det en lång, djup, härlig sömn för min del.
Lillstumpan somnade vid 22-tiden igår, och jag stax därefter. Sen vaknade hon vid halv 5 för att äta, bajsa och somna om bums.
När jag sen slog upp mina ögon strax innan 9 i morse, så var det alldeles tyst...
Jag tänkte att Anders har väl tagit upp henne, som han brukar, men när jag klev upp så låg hon i sin säng och tittade och spanade med stoooora ögon. :-)

Vi gick upp, ammade och satt och pratade en stund, och då kan jag minsann svära på att hela hennes ansikte sprack upp i ett jätteleende! :-)
Jag vet inte när de små börjar le, men jag är helt övertygad om att det var ett smajl hon avfyrade, min lilla prinsessa. <3

besök

Danne och Jessica kom och hälsade på med sina små charmtroll igår.
Deras Elin är ju 2,5 vecka äldre än våran lilla och det märktes när man höll henne. Hon hade blivit mycket stadigare, men storleksmässigt var de ungefär lika stora.
Hanna gick runt med en miniräknare och försökte febrilt ringa med den, men det var inte nån som svarade, nånstans. Tokigt. :-)

mys





lugn lördag

Det blåser storm ute, och vindarna var riktigt kalla, så idag lär vi inte ta oss långt bort.
Hannes leker med en kompis, Lucas är på fotbollsplan och kollar fotbollsmatch, Anders snickrar i garaget, lillstumpan sover sött i mammas säng och här sitter jag... :-)

I eftermiddag väntar vi på besök från ytterligare en liten en, så jag kanske ska ta mig i kragen och hoppa in i duschen iaf... :-)

skolavslutning

Igår var vi i Hölö kyrka på Lucas skolavslutning, den sista på lågstadiet! Nästa termin är det åk 4 och mellanstadiet som gäller!
Regnet öste ner, och alla de små barnen var så fina i sina fina, somriga, avslutningskläder.
Skolavslutningar är ju något speciellt, det är ju svårt att låta bli att fälla en tår när barnen sjunger Den blomstertid nu kommer... :-)


Lucas och fröken Inga-Lill.


Farfar, farmor, mormor och morfar kom också och firade att sommarlovet är här!


Den traditionella jordgubbstårtan fick bli en blåbärstårta pga jordgubbsbrist...


Bröderna.


Lillasyster hade dagen till ära fått på sig en liten klänning. :-)

så stor var hon

Jag kan ju berätta att vår lilla tös var mycket mindre än vad vi trodde att hon skulle vara. Enligt viktskattningen var hon ju nästan 4500 gram redan veckan innan, så jag hade räknat med en liten knubbis på ca 4600 gram.
När hon så föddes, så sa Anders direkt: Men hon är ju inte så stor! Och han hade ju rätt, för hon var "bara" 52 lång, och vägde 4215g.
Och när det var dags att åka hem, så hade hon gått ner till 3900g, en riktig lättviktare! :-)

Och nu sitter hon här hos mig och suger febrilt  på min arm, sina händer, ja allt som kommer i vägen, så nu ska vi ta och sätta oss och amma! <3

myshörna

Mitt i all bebisgos har vi faktiskt fixat lite ute på altan också! :-) 
Vi tömde vår myntkruka, som blivit full, och bestämde oss för att köpa möbler till framsidan för de pengarna. Och det blev denna snygga grupp vi till slut fastnade för!







Det ingår faktiskt vita dynor till möblerna också, ser att de inte ligger på just nu... :-)

första veckan hemma

och oj, vad tiden har gått fort!
Vi har bara landat, myst, gosat, och supit in varenda liten rynka av nya tillskottet.
Det har blivit en hel del besök från våra nära och kära, och massor med fantastiskt underbara presenter i form av ljuvligt söta kläder, gosedjur, blöjtårtor och massor med fina blommor!  
Mina hormoner börjar stabilisera sig också, tror nog att tårarna börjar ta slut därinne... ;-)


En nyfödd liten prinsessa.


Stolt pappa!


Och om möjligt, en ännu stoltare storebror!





så kom hon då äntligen

I måndags föddes vår lilla prinsessa, som än så länge är namnlös.
Jag åkte in till förlossningen för bedömning, och då beslutade läkaren att de skulle ta hål på hinnan. Sen kom mina egna värkar i gång på en gång, och vår fina lilla tös föddes kl. 18,45 på kvällen.


För tillfället så landar vi hemma. Mina hormoner far som de själva vill, så det blir lite tårar, lite skratt, lite gos och lite mer tårar.
Vi njuter av ledigheten, solen och våra små krabater här hemma! <3 <3 <3
Rss