hip hip hurra!


♥ 8 månader gammal idag! ♥

magsjuka?



När vi gick och la oss igår kväll, så var Maya lite kinkig, vilket är väldigt ovanligt: hon brukar sova som en stock! Jag provade med nappen om och om igen, men hon blev inte nöjd.

Till sist så tog jag upp henne till skötbordet för att kika i blöjan. Och jovisst var det bajs där. Och den var dessutom alldeles blodblandad. Löst, slemmigt och rött.
Vi blev lite konfunderade och ringde och pratade med en sköterska på Vårdguiden.

Tydligen så är det inte helt ovanligt att småbarn har blod i sin avföring, och eftersom hon inte verkade ha ont någonstans, så skulle vi ha koll på blöjan de närmsta dagarna. Hände det inte igen så var det ingen fara.

Imorse när jag tog upp henne så hade hon bajsat igen. Och även nu var det aningen rött i blöjan. Jag bestämde mig för att ha is i magen och avvakta lite innan jag ringer igen.
Hon åt gröt som vanligt.
Men sen pös det till i blöjan igen. Fortfarande lös i magen. Men rent bajs denna gång.

Troligtvis har hon åkt på nån magbakterie. Nu håller jag tummarna för att det inte blir värre än så här. Hon verkar inte ha ont i magen i alla fall. Får väl hålla koll på vad som ligger och inte ligger i den lilla blöjan. 

en alldeles vanlig söndag...

  

...som här hemma hos oss kommer att gå i pluggandets och renoveringens tecken.
Efter att ha spenderat dagen på Tom Tits med Linda med familj igår, och haft finaste Irene och Mankan här på middag, så är det dags att ta tag i dessa måsten igen.
Anders är redan i full gång där nere, så varför sitter jag här och bloggar och surfar?? Sätt igång och läs om kontering och moms!

en lagom fredag

Idag har vi haft en mysigt lugn fredag!
Vi började med babysim på morgonen (hrmh, den börjar 11,20, men det räknas som morgon här hemma hos oss..) och denna gången följde Hannes med och badade. Tyvärr kan han inte vara med i poolen eftersom han inte bottnar, men han satt på trappen och lekte med alla de små badkompisarna som de små får lockas med, bita på och ha som lockbete. Små gummidjur alltså. :-)

Vi gjorde något som kallas "kast med litet barn" idag, och det är just vad det låter som. Man kastar barnet till varandra! Och det är nog värst för mamma, händerna ville liksom inte släppa taget om den lilla...
Maya var lagom road av att bli kastad, jag tror att hon är lite för ovan vid hela badgrejen fortfarande.

I övrigt har det blivit lite plugg/bokföring, lite tacos, lite Let´s Dance, lite vin och lite ost och kex idag. Ganska lagom dag faktiskt! :-)

Jag känner mig toktrött, så det kanske är dags att krypa ner i sängen. Imorgon bitti är det Astras julgransplundring på Tom Tits som gäller!

Ååå, nu kom jag på att jag måste gå och bädda i sängarna innan jag kan slänga mig ner där... suck.
Fast krypa ner mellan rena sängkläder är bland det absolut mysigaste som finns! Och ska jag berätta en hemlis om mig själv...?
Jag har en liten tvångstanke om att jag vill ha nyrakade ben när jag lägger mig i nybäddat! Så eftersom jag bäddar rent varje fredag, så rakar jag även mina ben då.... :-) Vilka idéer man kan ha, eller hur! Så nu ska jag gå och bädda. Med mina nyrakade ben. ;-)
God natt.

en hon-djävuls bekännelse



Nu när vi kommit igång med renovering här hemma igen, så händer nåt konstigt med mig...
Hornen växer ut, jag kräver en massa saker hela tiden, blir sur när de andra inte lyssnar och gör som jag vill..

Jag blir en bitch!!

Jag tycker att det är så fruktansvärt jobbigt med den här röran överallt!
Jag hatar att det ligger saker på golven, på soffan, i trappen, ja överallt!
Jag hatar att alla dessa saker inte får plats nånstans!
Och jag hatar att jag inte har en bättre organisationsförmåga!
Mest av allt hatar jag att han skitar ner så mycket när han slipar spackel!

Jag vill att Anders ska trolla fram förvaring och utrymme, helst igår! Och när han talar om för mig att det faktiskt inte går att lösa just nu så blir jag arg! Vaddå inte går??!! Det är klart att det går, skit i det du ska göra och lös mitt dilemma!

Jag vill att han ska utföra mirakel och slipa utan att det dammar, och utan att det ligger smått smått damm ööööverallt.... Kryp in och ut genom fönstret och håll tätt ut till de andra rummen! Gör vad du vill, bara det inte dammar!!

Eftersom jag vet om mitt beteende, så mutade jag med lite saffrans-fisksoppa och nybakat bröd idag, vilket jag vet att Anders är jätteförtjust i, så nu kan jag fortsätta bete mig som en liten djävul igen! Inbillar jag mig. Grr.

Samtidigt så måste jag väl motvilligt erkänna att det är ganska roligt att renovera, men om jag bara kunde slippa skitgörat innan det är dags att hänga tapeter... suck.

lite mer nytt till garderoben :-)

Jag har nu definitivt bestämt mig för att göra mig av med mina mammakläder, de ska inte användas mer! Men när jag funderade på vad jag skulle ta på mig istället, så insåg jag att jag inte hade speciellt många plagg där i min garderob...
Så jag tog en snabbis till stan och kom hem med dessa två tröjor:




Sen blev det en svart tröja också, men den var nog lite tråkig så den fick inte vara med på bild... :-)
Alltid roligt att ha något nytt att ha på sig, men jag behöver nog några fler än dessa två plagg. Men lite i taget. :-)

maya hjälper pappa att mecka dator





Eller trasslar in sig i sladdarna i alla fall, de ligger ju där och är så fina. :-)

nytt i garderoben


Igår satt jag på biblioteket och pluggade tillsammans med Jessica, och innan jag åkte hem smet jag in på Lindex och köpte med mig jeansen som jag provade förra veckan. De är av modell baggy, och hur sköna som helst! Me like! :-)

dags att ta tag i årets första mål!

Under punkten "hus och hem" i vår planering inför året, är punkt ett att göra ett rum till Maya. Hon kommer att till en början få ta det rum som Anders idag har som arbetsrum. Och då måste hon ju förstås få nya, fina tapeter där inne! :-)

Så i lördags sprang vi runt och letade efter något fint att hänga upp på väggarna. Jag hittade den finaste tapeten nånsin på Målarboden, men det var den absolut dyraste också! En vägg skulle gå på 4500:-, och då hade vi tre väggar kvar... Nä, det var lite väl saftigt, så vi letade vidare.

Sen sprang vi på en samling som heter "Microbes" av Carma. Helt underbart söta tapeter! Både jag och Anders föll pladask för dessa små varelser som sitter på tapeten!
Men! Givetvis fanns det olika varianter och olika färger, vilket har medfört en huvudbry för mig hela helgen... Jag kan inte bestämma mig! Vi gjorde en beställning på denna, med stora gubbar i fredags:


Sen lånade vi hem katalogen och jag har bläddrat och bläddrat i den. Och väljer till slut mellan ytterligare dessa:

Tapeten med mindre gubbar tyckte jag var superfin också...


...liksom både den till höger här, med rader av gubbar, och den till vänster, med bara rosa konturer av samma gubbar.

Jag tycker egentligen bäst om den med rosa konturer, men Anders tycker att den är tråkig.
Jag skulle ha åkt in och eventuellt ändrat min beställning idag, men nu är Hannes hemma, så jag vet inte om jag ska låta beställningen på de stora gubbarna ligga kvar... Förslag, någon?? Hjälp...

Det blir i alla fall en fondvägg med den tapet vi nu bestämmer oss för, och resterande väggar blir troligtvis ljusrosa. Klart tjejen ska ha ett tjejigt rum! ;-)

Jag har spanat in lite smågrejer på Ikea som skulle bli fina i hennes rum, så jag ska nog ta en tripp dit och shoppa lite. :-) 

Känns skönt att vara på gång med mål nr1! :-)

bad-premiären blev en hit!

Som hon plaskade och sparkade, jagade de små djuren i vattnet och var glad hela passet igenom! :-)
Ledaren förvarnade mig om att hon troligtvis inte skulle orka hela halvtimman, eftersom det var första gången hon badar. De andra barnen var redan veteraner i vattnet. :-) Men jodå, hela passet var vi med och simmade.

Det var nog lika kul för mamma... :-)
Vi ser redan framemot nästa veckas bad! Då ska jag ta med mig en stooor vattenflaska för jösses vad jag var törstig efter badet. Maya hade jag tänkt på, men inte mig själv. Slarvigt.

Jag trodde att hon skulle däcka i bilen på en gång, men hon pladdrade på hela vägen hem. När jag sen lade henne i sin säng, så somnade hon på en gång, så trött var hon nog. :-)

Och trött är jag också. Men nu är det dags att ta fram skolböckerna igen. Jag gjorde något dumt och mikrade två bullar efter maten, för att få i mig lite socker. Ajajaj, obra... :-(
Men! Det ska INTE bli någon vana, det var enbart för att jag ska piggna till och orka ta tag i ekonomin. Så det så.

nu är vi bad-redo!


Vi var på stan idag och inhandlade ett par badbyxor till Maya. Det blev ett par Moomin-byxor från Lindex. Nu är det ju inte riktigt rätt säsong för att handla badbyxor, men jag föll för de här när jag såg dem, så jag behövde inget att jämföra med. :-)
Imorgon ska de invigas, då hon gör sin sim-premiär!

Jag provade ett par jeans, (inser till slut att jag måste ha ett par som sitter bra...), men efter att ha funderat lite så lade jag tillbaka dem. Vilket jag ju ångrar nu!
Så jag gick in på hemsidan för att beställa, bara för att se att jag ändå måste hämta ut dem i butiken. Så det blev ingen beställning där heller. Så här sitter jag nu i mina mjukisbyxor... :-(

Det får väl bli en ny tripp till stan nån dag. Synd. ;-)

planering inför året

Igår åkte jag och Maya till mitt jobb och lunchade. Och jag insåg att jag nog saknar mina kollegor, även om jag gott kan vara utan själva jobbet, och speciellt arbetstiderna. Men att få träffa arbetskamraterna piggade upp mig, jag kände mig glad resten av dagen. :-) Sen är det roligt att få träffa andra än småbarnsmammor, och få vara Jenny igen. Inte bara mamma Jenny, utan Jenny. Vi ska nog störa deras lunchraster fler gånger tror jag... ;-)

På kvällen satte jag och Anders oss och gjorde något som vi pratat om länge: vi gjorde en lista med mål och önskemål för 2011. Följande punkter skrev vi upp:

- hus och hem
- arbete och studier
- barn
- hälsa
- ekonomi
- Jenny och Anders
 
Under punkten "barn" skrev Anders först, och snabbt, ner "inga fler". Den tror jag att vi kan bocka av direkt... :-)

I övrigt så tror jag att vi fick ner ganska bra saker. Och jag tror att den här listan kan hjälpa oss att ta en sak i taget, och att prioritera.
Vi får väl se om ett år hur det har gått med det här... Men jag tror att det är en bra grej, i alla fall för oss som är väldigt spontana och inte kanske alltför ekonomiska... ;-)

morgonstund





Vi har haft en lugn morgon här hemma hos oss idag. Maya slukade hela sin gröt-tallrik, hon verkar tycka att det är gott. :-)
Nu sover hon, och jag funderar på att göra detsamma. Känner mig trött efter att ha legat och lyssnat på Anders snarkningar inatt...
Och han verkar inte så angelägen om mina vakna nätter, vilket är lite roligt med tanke på det här.
Dags att besöka snarkdoktorn snart, tror jag....

regn och isgator

Jag skulle åka och hämta barn på olika håll idag, och sa till Anders:
- Jag tar med telefonen så ringer jag när jag ligger i diket!

Det kändes verkligen som att det var "när" och inte "om", för huva vad det var halt ute!!

Det känns som något av en typisk svensk vinterdag med regn och gråväder. Fast jag gillar ju det vi haft mer, med snö, sol och minusgrader.


Årets första tulpaner pryder vardagsrumsbordet. Mina absoluta favoritblommor, tillsammans med liljan!

Ikväll är en annan favorit tillbaka, Solsidan! Ett måste.
Sluta stirra på henne, Fredrik!! :-D

min lördag


Här sitter jag, bland skolböcker, miniräknare och tabeller. Mitt lilla huvud orkar nog inte mer idag, så jag tror att jag ger mig nu...

Igår var vi hemma hos Tarja och Mika på en kombinerad 35- och 41-års fest, och som vanligt när Tarja är i farten så var det massor med god mat!
Det blev jättesent och Maya stackarn har varit lite trött idag. Men är glad ändå! Som tur är! :-)

Idag sålde jag även min lilla polo! Jippii!!
En polischefs son blev den nye ägaren, hoppas han blir nöjd med pärlan! :-) 

röriga dagar

Ja. lite rörigt har det kännts senaste dagarna. Jag har försökt bli klok på hur jag ska lägga upp studierna, men kom på att jag har fel bok från förra kursen.... Mailade läraren, och ja, han tyckte jag skulle ha den rätta. Så nu har jag beställt ännu en skolbok. Ett gäng hämtade jag ut igår.
Har dock inte kommit igång alls än, mer än vad jag brainstormade lite häromkvällen. DÅ var jag lagom kaxig...
Får ta mig i kragen och sätta mig i helgen sen stund.

Sen är det en engelsman som håller på och tokmailar mig om Polon! Problemet är, att han är ute på sjön och ligger just nu nånstans i Karibien, men är very interested in the car! Återkom när du är hemma igen, tycker jag... OM han nu ens bor här, vilket jag antar eftersom han hittat annonsen.

Min lilla pappa har legat på sjukhuset några dagar igen, denna gången för hjärtat. I tisdags fick han en hjärtinfarkt. De har lyckats spränga tilltäppningen med en ballongsprängning, eller vad nu heter. Han mår ganska bra nu, och får komma hem idag. Lilla pappa.

Nä, nu får jag rycka upp mig och ta tag i saker och ting!
Ikväll ska jag på födelsedagsfest iaf, och det ser jag framemot! :-)

liten Buddha






Maya satt i vår säng och verkade både fascinerad och förundrad över alla de veck som hon lyckades pilla i. :-)
Nån som inte tror mig när jag säger att jag har grädde, och inte mjölk, i brösten? ;-)

Då var jag igång, lite i alla fall :-)



Jag har i alla fall läst min lärares meddelanden och plan inför kursen. 
Jag öppnade den en gång redan innan, men stängde ner sidan illa kvickt när jag börjat läsa... Men igår kväll tog jag mig i kragen och läste igenom allt.
Jag tror att det kommer att bli tufft, det kommer att krävas en hel del egen research. Här räcker inte boken, som den gjorde när jag läste A-kursen.

Hela kursen kommer vi att jobba med ett case, som han kallar det, som innebär att vi öppnar en importfirma av trendiga kökstillbehör. Det vi gör kommer att knytas ihop till detta företag, på ett eller annat sätt. Och kursen kommer att avslutas med ett större projektarbete gällande just "vårt" företag.

Jag väntar fortfarande på mitt kursmaterial som jag beställt, men efter att ha kollat runt lite på Jensen-online igår och faktiskt gjort lite brainstorming på den första inlämningsuppgiften, så börjar jag bli lite taggad! :-)
Jag SKA fixa detta! :-) 

:-o

Ikväll var jag alltså på skolstart, och oj, jag blev lite skrämd nästan...
Propra karlar i kostymer som talade om att uppgifterna och proverna skall lämnas in i tid, minsann.
Och när jag väl sätter mig och skall göra ett prov, så kommer jag att ha en klocka som tickar ner på skärmen. Sånt gör mig skitskraj och tokstressad!
Usch, vad ska det bli av det här.... :-o

frukost på sängen

Imorse väcktes jag av två glada söner, med frukost på sängen! De tyckte visst att det var dags för mamma att gå upp... ;-)
Halv tio smög de in, med youghurt, mackor och juice. Massor med mackor. :-)
Till och med Maya hade varit med och gjort frukost, Lucas hade tagit upp henne tidigare så att hon inte skulle väcka mig...
Ja, vad säger man? :-)

Nu är det inte meningen att de ska ta hand om sin lillasyster och servera mamma med frukost på sängen (även om det nu var supermysigt!!).
Ibland glömmer jag bort hur stor Lucas faktiskt är. Han är så duktig med sin lillayster, gosar med henne, busar med henne, matar henne.

Och ibland måste jag stanna upp och påminna mig själv om att mitt i all vardag och alla måsten så finns det två killar här hemma som behöver mig, oavsett hur stora och duktiga de än må vara.
Man tar gärna för givet att de sköter sig själva, men de är ju faktiskt bara barn.

♥ Mina bästa killar ♥


Nu ska vi göra oss i ordning och ta oss ut i pulkabacken en sväng, innan det är dag för alla vardagsbestyr! :-) 

vardag igen



Imorgon är det dags att åter hälsa vardagen välkommen.
Jag har lite blandade känslor inför detta. Det har ju varit helt fantastist att få vara hemma tillsammans så här länge som vi fått. Samtidigt så känns det nästan ok att gå upp tidigt igen, få ordning på mattiderna och få lite andra rutiner också.

Vi har ju helt vänt på dygnet, och jag är den som mest har vänt på timmarna här hemma hos oss. I morse väckte Anders mig kvart över nio, men jag var sååååå trött och ville bara sova vidare. Morgontrött som jag är. :-)

Men från och med imorgon är det lite disciplin som gäller. Ikväll ska jag tömma kyl och skafferi på alla godsaker, för äntligen har jag fått med mig Anders på lite viktbekämpning!
Idag har vi handlat hem massor med frukt och grönt, nu är det slutsnaskat på kvällarna!
Och denna gången känner jag mig motiverad, för nu är jag less på att gå i mammakläderna!!!!!
Vet dock inte om jag vågar lova att skriva viktförändringen här, jag gjorde ju det förra gången och det höll ju inte riktigt... :-/ Vi får väl se hur det blir med den saken!

Och imorgon är det ju dags för mig att åka på "upprop" på Jensen i Stockholm, dags att sätta sig i skolbänken igen! :-)

hejdå julen, för denna gång



Idag har vi plockat ner granen, vikt ihop den och lagt ner den i kartongen.
Tomtarna har rullats in i tidningspapper och flyttat ner i lådan.
Stjärnorna har plockats ner och ljusstakarna likaså.
Gardiner och dukar skall bytas från julrött till annat.
Mina, hrhm, halvdöda julstjärnor fick sin slutgiltiga vila i soporna...

Nu känns det ok att julen är slut. För denna gången. Nu ser jag framemot våren.
Dock snöar det fortfarande, eller igen, i 180, och jag misstänker att det hinner bli många många skottningar innan jag får välkomna våren, men så småningom kommer den ju. :-)

Och nu rasade min amaryllis ner från fönsterbrädan också... Dags att ta fram dammsugaren då.

Äntligen, let´s dance!

Nu har det varit lite bloggtorka här ett tag... De senaste dagarna har vi engagerat oss i min lilla polo som är ute till försäljning. Det har ringt några stycken på den, och ikväll kommer det någon som skall titta, några andra imorgon, om den finns kvar dvs. :-)

Igår kväll började ett program, som varit efterlängtat här hemma hos oss, Let´s Dance! Jag och barnen tycker att det är hur kul som helst att titta på, Anders satt i datarummet och jobbade, inte riktigt hans typ av program kanske... :-)

Hannes sov hemma hos Anton, så jag och Lucas hade laddat i soffan med julmust, chips och hög volym på tv:n.
Så när klockan så slår 20.00 och musiken början, så... blir tv:n svart! Grrr, vad jag inte var glad!

Vi har jättemycket problem med kanalerna, speciellt TV4, och har ofta en svart tv-ruta med texten "ingen signal". Och förstås speciellt när det är något man vill se!

Men vilken tur att vi lever på 2011-talet och kan se på program via datorn! :-)
Så medan bilden på tv:n fastnade på den nya jurymedlemmen så kunde vi kika vidare via tv4 play. :-)


Och snart kom den bekanta "ingen signal"-rutan också. Men vad gjorde det, vi kurade ihop oss intill varandra och såg glatt vidare. Faktikt så att det var lite mysigt till och med... :-)


Både Lucas och Hannes hade redan innan programmets början Alexander Rybak som favorit, men jag föll lite för den här Figge, som jag inte hade en aning om vem det var innan programmet. Oj vilken charmig man... ;-)
Så här hemma hos oss vet vi vad vi gör på fredagarna här framöver! Dansar! :-)

kan det vara mjölkstockning på gång...?

Troligtvis. Jag har ont på undersidan av höger bröst. Det gör ont så in i... babbelen! Och det känns som en knöl som poppat upp där, på det onda.
Jag har inte haft riktigt mjölkstockning förut, men haft en på g precis som nu, och ofta försvinner ju den när man ammar, ammar och ammar.
Vilket känns lite trist att göra eftersom vi kämpar med att byta ut amningen mot mat.

Jag har inte varit i drag, vad jag vet i alla fall, däremot har jag sovit med bh i några nätter. Det kan ju bero på det, att det trycker åt på nåt sätt.

Så ikväll blir det till att knåda bröstet och hålla mig varm! Och amma!

mitt 2010

Jag har sett att det är många som gör sina egna årskrönikor på bloggarna, så jag tänkte också försöka. :-)

De första tre månaderna minns jag mest som vinter! Massor med snö, många skottningar och mycket pulkaåkning! Lucas fyllde tvåsiffrigt, 10 år! Min stora kille. :-)
   
 

Samtidigt som min mage växte och växte, krämporna blev större och jag tror nog att jag var ganska less (även om det är svårt att erkänna det så här i efterhand ;-)) på slutet.
  

Maj var en tuff månad, då jag kämpade med mina toksvullna fötter i den varma sommaren.  
 

För sommaren kom då, i början av maj.
Det sa bara pang, och så var poolen fylld, och barnen sprang ute i badbyxor.
  

Den sista maj var då väntan äntligen över, då kom hon, vår lilla prinsessa!
  

Sen gick sommaren åt att landa här hemma. Jag kämpade med mina hormoner, och njöt av att ha hela familjen samlad, för Anders var ledig i hela tre långa härliga månader.
Vi var mycket hemma och bara var, men en tripp till Finland lyckades vi göra. Och anledningen till att vi åkte var ju min kusins bröllop.
  

Den 1,5 veckan vi var i Finland, var det supervarmt, värmerekord på värmerekord slogs! Vilket betydde mycket bad.
  

Fast trots hettan så bastades det förstås varje kväll! Och Maya fick sin första bastukvist, designed by morfar. :-)
   

Annars bestod sommaren mest av småutflykter, till Eskilstuna djurpark, Mankans och Irenes ö, Nynäshamn, Stockholm och olika badställen.
  
   

I augusti började Hannes sexårs och Lucas fyran, och helt plötsligt hade jag båda killarna i skolan!
 

Och jag och Maya började på babysång. Varje torsdag har vi varit där och sjungit tillsammans med Elin, Jessica och alla andra mammor och barn.

Sen följde en lugn höst, Anders började åter jobba efter sin långa sommarledighet, Hannes fyllde 6 år, och den stora händelsen var väl Mayas dop i fina Hölö kyrka. Ännu ett test för mina hormoner, gick väl så där... ;-)
  

Hösten var så där fin och vacker som jag vill ha den, massa fina färger. Vi gick i skogen ganska mycket, vilket resulterade i ett ganska så stort förråd med svamp i frysen. :-)
 

November smög förbi med ett besök på tekniska museet, i övrigt lugnt och stilla.
Den sista denna månad drog Anders också ditt passerkort på Astra för allra sista gången. För att ännu en gång ha en dryg månad hemma med oss.
 
Julen smög sig närmare, och december, denna månad vilken jag älskar, rusade förbi med stormsteg!
  

Julen firade vi med Anders släkt, med tomte, en jättebuffe och en lycklig och harmonisk Jenny. :-)
  

Sen hann vi med några dagars svullande av julmat och -godis, innan vi var framme vid årets sista dag. Det nya året firade vi in med de bästa av vänner, med alltför mycket mat, härligt umgänge och ännu en lycklig Jenny! :-)
  

Och så slutar detta året precis som det började, med massor med snö och skottning. :-)

Jag sa till Anders när jag började skriva detta, att jag har nog inte så mycket att skriva om, för vi har ju inte gjort nåt speciellt. Och det har vi ju inte heller. Egentligen.
Vi har fått mycket tid tillsammans, vilket både jag och han har värderat högt. Att få vara hemma tillsammans i dryga fyra månader under ett och samma år, det är ju en once-in-a-lifetime!

Och den lilla parveln vi fick, behöver jag ens säga nåt? :-)
Med de tre små godingar, och den stora jag har, känner jag att min familj nu är alldeles lagom, och alldeles... komplett.

För min del har 2010 varit ett bra år, och jag hoppas att nästa blir minst lika bra, med sina nya utmaningar!
Jag är redo! :-)

tillbaka till vardagen, snart

I mellandagarna fick jag ett brev...


Jag har kommit in på kursen Företagsekonomi B!! Jippii!
Så måndagen den 10/1 ska jag åka upp till Jensen i Stockholm och komma igång med lite plugg, samtidigt som jag skall fortsätta njuta av föräldraledigheten.
Jag har valt ett lite lugnare tempo i studierna, men vet att jag måste ha lite självdisciplin för att fixa detta. Men det är klart att jag kommer att ha! ;-)

nyårsafton 2010

Jag hittade till slut en klänning jag kom i i garderoben, håret hamnade uppsatt med en klämma och vännerna kom till slut. :-)

Nina, Tarja, Mika, Elina och Markus dök upp på eftermiddagen, och vi tog en liten välkomstdrink innan vi högg tag i mat och annat.


Maya hade dagen till ära en liten klänning på sig, så klart! :-)


Kvällens meny bestod av en väldans massa smårätter, allt från kycklingspett till bruschetta, fikonrullar, fyllda champinjoner och olika snittar. Som vanligt när vi är i farten så blir det väääldigt mycket mat...

   
  

Efterrätten bestod av en creme brule, vilken jag inte var helt nöjd med, och en semi freddo med apelsinsmak, vilken smakade desto mer. :-)

  

Kvällen gick alltså till att äta, umgås, skratta och diskutera allt från trasiga mobiltelefoner till vad som komma skall med det nya året. :-)

När klockan närmade sig tolvslaget och det var dags att korka upp skumpan och bege sig ut för att skjuta raketer, så fick Hannes lite panik över de höga smällarna. Så det slutade med att han och jag släckte ner i hans rum och stod i fönstret och tittade på alla fina raketer.

Anders hittade Jerry och Mina ute på gatan och de följde med hem till oss, och vi dukade fram lite ost och kex.
Jag och Nina var de sista tappra som kom i säng, runt en sisådär klockan 4.

Tarja, Markus och Nina sov över här, och på förmiddagen kom Mika och Elina hit också, och så åt vi världens godaste brunch! Allt som blev kvar igår åkte upp på bordet, och det var precis lika gott idag! :-)

Tack mina finaste för ännu en minnesvärd nyårsafton, ♥ 2010 denna gång ♥.

Rss