norge

I tisdags morse packade vi in oss i bilen för att beta av de många milen till Norge och Oslo. Det är ju en bra bit, och vi fick kurera och bota både migrän och åksjuka på vägen.
Men efter ca 7 timmars bilresa var vi framme, och efter att ha fått ringa runt lite så lyckades vi checka in och göra oss hemmastadda i den lägenhet vi hyrt. Therese kom och gjorde oss sällskap under kvällen, och vi satt och pratade tills klockan var sent och ögonlocken kändes tunga.

Morgonen därpå tog vi en promenad in till centrum, där vi mötte upp Therese. Vi gick på Oslo City (ett jätteshoppingcenter) och hamnade till slut på Karl Johan.


Om det är någon som har missat att det pågår ett vm i Oslo, så blev man varse det ganska så snabbt.
Det fanns stora tv-skärmar runt om i stan som sände skidor och vinterstudio hela dagarna.


Vi promenerade hela gatan bort och hamnade till slut vid slottet, vilket var det enda som jag egentligen hade på min "att-se-lista". Det och Karl Johan. :-)


Maffiga isskulpturer prydde Karl Johan, och dessa var Hannes fascinerad av. Han gick och tittade och kikade. :-)








På eftermiddagen kände vi oss lite frusna och gick och satte oss på en pub för att bli lite varma.


Vi strosade på och runt Karl Johan hela dagen i stort sett, shoppade lite kläder, kikade på lite skidor, kikade på folk. Och av allt detta blev vi hungriga,  så Therese tog oss till en thai-restaurang, vilken var inredd som en djungel. Hur mysigt som helst! Och supergod mat!


När vi väl var proppmätta så begav vi oss tillbaka till centrum, för att se medaljutdelningen från dagens lopp. Och det var ju en trevlig syn, Sverige på pallen högst upp, Finland på silverpallen och Norge som trea.


Det var lite folk på plats där, tydligen en sisådär 40 000 personer. Och runtomkring var det jippon, stånd och underhållning. Det blev nästan lite julmarknadskänsla när man gick där bland brända mandlar, rökt kött och stickade vantar. :-)



Men till slut så var det dags att bege sig hemåt. Maya sov i vagnen och grabbarna var trötta. Liksom jag och Anders, märkte vi när vi väl kom till hotellet.
Vi la oss i sängen med killarna för att se på film, men ingen av oss orkade se den, så vi släckte istället och somnade nog allihopa på en gång!

Och tur var väl det, för nästa morgon begav vi oss ut igen!
Denna gången åkte vi till Vigelandsparken, vilket är en enormt stor park med massa stora, och en del lite groteska..., statyer.
Vi hade hört mycket av denna park innan, så vi tänkte att det var ju kul att åka dit.
Och jag tror att det är mäktigt att gå där, på sommaren. Då parken är grön, och blommorna färgar parken i regnbågens alla färger.
Statyerna finns ju där även vintertid, men så mycket mer var det inte. Vi strosade dock där ett tag i alla fall.






Det blev en lunch innan det var dags att säga hejdå till Therese för denna gång. 
Oslo var en stad som vi gillade, och nästa gång vi åker dit gör vi det på sommaren. Kanske har Alexander Rybak hunnit hem till dess också? ;-)

Postat av: Nina

Åhåhåh, vad mysigt! Vill också åka iväg på en liten tripp!

 2011-03-05     19:45:37     http://niiina.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss