Magen

Nu är jag i vecka 23 och så här ser ut magen ut. :-)
   
Vem som gömmer sig där i återstår att se...  Hannes har i alla fall redan utnämnt sig till storebror! :-)

Brödbak

Idag har jag mest varit uttråkad.
Har tänkt att jag ska baka bröd i ett par veckors tid, men inte fått häcken ur vagnen, men idag tog jag tag i det!
Det blev Roffelimpor och Solrosbullar.
Det senare smakades nygräddade med smör och ost, och trots att jag inte hade vetemjöl hemma (man kanske bör kolla så man har allting hemma INNAN man börjar med bakandet....). utan fick använda diverse andra grejer så var de ljuvligt goda!

En dålig bilaffär...

Igår var det många som ringde på bilen, som vi ju har ute på annons, och flera var intresserade av att komma och titta. Men så ringde en kille från Kolmården, och var i STORT behov av en bil eftersom han själv sålt sin samma dag. Han skulle ta med sig pengarna på en gång. Perfekt, tänkte vi! Vi bestämde träff i Vagnhärad, då han fixat skjuts dit efter att ha ringt runt till vänner och bekanta.

När han då kom till träffpunkten, och Anders skulle gå och visa upp bilen, fungerade inte nycklarna!! Bilen gick inte att låsa upp!!!! Inte med någon av nycklarna! Detta slutade med att Anders fick gå in i en tjutande bil och stänga av den inifrån, genom att dra ur sladdarna. Sååå pinsamt så jag höll på att köra därifrån med min polo...
Försök att tala om att detta inte var någonting som hänt förut, för det har det ju inte. Behöver jag ens nämna att det inte blev någon bilaffär...? Han tog sina 79 000 kronor i 500-sedlar och åkte hem igen..

Snöpligt värre, och väldigt pinsamt....
Och det värsta var, att eftersom han nu skulle ha bilen, så ringde Anders till de övriga spekulanterna och sa att vi nu skulle åka och sälja bilen, och tackade förintresset...:-/

Ja, det blir nog inte bilhandlare av oss iaf....

Jag skulle ju vilja....

...ha denna jättefina bil! Men vi måste hitta någon som vill ha vår lilla fina bil först.....


På apoteket

Jag och Hannes grävde fram bilen i morse, och åkte till apoteket i Järna för att handla lite nässpray bl.a. Jag har sovit dåligt inatt pga nästäppan, så jag trotsade den stora mängd snö som kommit och begav mig ut.
Det blev lite smått och gott.

Kvällsbesök

När jag skulle gå och lägga mig igår kväll så såg jag att det var någon som lämnat spår efter sig i nysnön.... hmmm...

Snörvel...

Jag kände mig lite hängig på jobbet redan igår kväll, men bet ihop och tänkte att det bara var något tillfälligt.
Men när jag vaknade idag så var jag täppt i näsan, och har gått och nyst hela förmiddagen. Näsan börjar bli röd efter allt torkande och snytande...
Så idag är jag och Hannes hemma, han vaknade i morse och sa att han hade ont i örat. Fast det verkar inte vara nåt jätteallvarligt, för han är glad och pigg, så som han brukar. :-) Har laddat med penicillin, för det är ju oftast på kvällen/natten som det gör som mest ont.

Jag har ju kämpat med mina järntabletter i tre veckors tid, och haft totalstopp i magen lika länge... Fick tipset att prova "blodsaft", som ju också innehåller mycket järn. sagt och gjort, i förrgår var jag och investerade i denna saft, och faktiskt så känns magen redan mycket bättre! Sååå härligt!





Ute yr snön igen, och det känns faktiskt ganska skönt att inte bege sig ut på vägarna idag.
Var inne på vägverkets hemsida och kollade läget på E4:an och den var rödmarkerad mellan Vagnhärad och Södertälje, hoppas folk tar det lugnt där ute nu.

Jag har ju några orkideer som jag kämpar med, och nu har ännu en börjat blomma igen, och det blev en liten glädjeklick i denna annars så trista dag. :-)

Julgransplundring och 40-års fest!

Igår började vi med Astras årliga julgransplundring, som i år var på Tom Tits. Det var underhållning för barnen, fika och givetvis alla dessa experiment som Tom Tits vanligtvis bjuder på.
Efter tre timmars lek var det dags att lämna barnen hos mormor och morfar för att på kvällen gå på fest.
Vi, som har barnvakt så ytterst sällan, njöt av att vara själva en stund, och att få göra oss i ordning i lugn och ro.

Det var Mika som var födelsedagsbarnet, och det bjöds på en fantastisk buffe beståendes av diverse pajer, sallader, lasagne, cannelloni (min nya favvo!), och massa annat smått och gott. Proppmätt var bara förnamnet när jag äntligen kunde sluta äta.....

Sen var det fest med allt vad det innebar: dans, musik, diskussioner, skratt och ännu mera skratt! :-)
Trött men nöjd fick jag ge mig av hemåt strax före 02, då orkade jag helt enkelt inte längre!
Tack Tarja och Mika för en fantastisk kväll!

Heron City

Ja, migränen har känts betydligt bättre nu, och igår åkte jag och min syster till Heron City för att gå på bio.
Vi började givetvis med en middag, för min del blev det sushi, och det var ju såååå gott! Nuförtiden får det ju bli mama-sushi, men det är helt ok det med!
Sen var det dags för Luftslottet som sprängdes, och den var ju lika fantastisk som de två första! Jag fick mersmak, synd att det bara finns tre böcker.....
Det var mysigt att sitta själv med syster och vi avverkade massor med samtalsämnen, bl.a. hur man gör när man säger upp bekantskapen med sin bästa vän sen 30 år... är dock inte fullt så allvarligt som det låter. :-)

Migrän...

..som inte var av denna värld! Ja, det hade jag igår, och jag som normalt har en väldigt HÖG smärttröskel, satt vid matbordet och grät... Tills Anders skickade mig i säng, strax före klockan sex.
Jaja, jag kryper väl ner en stund då tänkte jag, och vaknade när klockan ringde 04,40 i morse!! Oops, vart tog den måndagen vägen??
Kände mig lite snopen, fast det var väl det enda rätta, att lägga sig och sova. Idag känns huvudet något lättare. och konstigt nog är jag ganska pigg idag... :-)

När jag jämför denna graviditet med de tidigare, så är denna mycket jobbigare, mycket tack vare den ständiga migränen.
Vi funderade över det där, och kom fram till att antingen är det så att det är en lite tös som suger musten ur mig, eller så har jag helt enkelt blivit äldre... För inte skulle väl en liten pojkspoling göra så här mot sin snälla mamma... eller?!!??!?
Nej, det är väl bara att inse att man inte är 20 längre!! :-o

Hmmm....

Nu var det ju meningen att det skulle vara text till bilden nedanför också, men den lyckades jag inte få med...
Får nog träna lite mer på det här med infoga bilder i inlägg och så.....

Men det viktigaste med bilden var, att vi spelade det i dag, Jag och Irene i lag mot Anders och Mankan, och vi sopade golvet med grabbarna, vann med 5-0 i matcher!
Resterande var inte lika viktigt... ;-)

Spel och promenad

Testar....

Nu har jag kommit så långt att jag skapat en blogg, måste testa den lite... för att sen få den lite roligare utseendemässigt!  :-)

Välkommen till min nya blogg!

Rss