Valborg

Ikväll ska vi se till att korvgrillningen kommer igång på Wijgården, eftersom Lucas scoutgäng har det som sitt ansvar då scouterna ansvarar för firandet. Så vi vet vad vi gör. :-)
Sen ville Lucas gå i fackeltåget, som går från centrum (nåja, pizzerian af ;-)), till brasan, och är barnen under 12 så måste en målsman vara med. Så jag tror att jag sätter Anders på det, efterom jag inte vet hur min foglossning mår av det.
Det blir en lugn kväll med andra ord!

Trevlig Valborg på er alla! :-)

Tidig morgon....

Jag vaknade strax innan sex i morse av att jag var toktäppt i näsan, som vanligt. Reagerade på att Anders sida av sängen var tom. Hans klocka ringer ju inte förrän kvart i sju, och kudden var borta... Jag tassar upp och kollar soffan. Kollar om bilarna står hemma. Kollar om hans skor står i hallen, ibland drar han ut med kameran på axeln om han vaknar tidigt. Och till slut hittar jag honom på övervåningen, i Hannes säng.
Vid det laget var jag klarvaken, så det gick inte att somna om.
Tydligen så har jag snarkat så mycket att det stört hans skönhetssömn... Jösses, jag har lyssnat på hans snarkande och andningsuppehåll i 14 år!! Han bryter ihop efter några nätter! Vilken tunnis!

Jag tror att jag ska bädda ner honom och barnen samtidigt där uppe ikväll, så får de sova i lugn och ro. ;-) 

Sockerfritt

När jag var hos barnmorskan igår, så berättade jag om hur jag upplevde föreläsningarna på Hälsoenheten, och hon tyckte inte att det var riktigt rätt för mig. Vi beslutade att jag inte skulle gå på dem något mer.
Medan vi satt och pratade så kände jag hur motivationen kom smygandes, och det berättade jag för henne. Då bokade hon in mig nästa vecka igen, så att jag kan få peppning och pushning av henne. Supergulligt!

Efter en härlig lunch och eftermiddag hos Jessica, så åkte jag till Ica Maxi för att investera i lite egna snacks. Jag kom hem med gojibär, och lite frön, som jag rostade i ugnen och smaksatte med Tamari-soya.
Jag hade inget sug efter något socker alls igår, och än så länge har suget hållt sig borta även idag.
Jag vet att det kan gå bra ett par dagar, innan huvudvärken sätter in, det har det gjort förr.
Nu har jag ju det lilla livet i magen att tänka på också. Den spräckte alla kurvor igår, men förhoppningsvis var det bara tillfälligt. Dock kan växandet stanna upp om jag lyckas sluta med sockret.. vilket är min tanke.



Pojke? Flicka?

Sitter och läser om olika skrönor, som talar om ifall det är en pojke eller flicka som gömmer sig i magen, och så här säger de:

-morgonillamående : enligt forskare mår man mer illa om det är en flicka. Jag har haft ytterst lite illamående alla tre gånegerna, så detta tyder på en POJKE.

-hjärtljud : flickor har högre och pojkar lägre, vilket betyder att detta lilla liv med sina dryga 130 skulle vara en POJKE.

-konstiga matnojor : det enda som man någorlunda kunnat konstatera är, att de mammor som väntar pojkar har haft en större aptit, och då är det definitivt en POJKE! :-)

-magens form : om man inte ser bakifrån att man är gravid, så är det en pojke. Jag som har blivit rund kring hela midjan, skulle alltså vänta en FLICKA.

-den kinesiska befruktningskalendern : säger att jag väntar en FLICKA.

Ja-a, vad säger man? Känns som att det kan bli vad som helst. Oavsett vad det blir så är det lika välkommet till oss! <3

Vilsna hemmafruar?

Är inte detta bland det mest sevärda på tv? Jag följer tjejerna stenhårt!



Här är en annan favorit, som dock har spårat ur lite.... Lost! 

Ny dag, nya möjligheter

Känner mig inte riktigt lika bitter och less som igår, kanske beror det på att solen skiner från en klarblå himmel! :-)
Foglossningen spökar fortfarande, men jag ska trotsa den och bege mig ut tänkte jag.
Först ett besök hos bm, sen har Jessica lovat att bjuda på en lunch hemma hos sig, dvs om hon inte åkt in till förlossningen än... Värkarna hade visst kommit igång natten till igår, men avtagit igen. Spännande! :-)

Sen har jag min föreläsning på Hälsoenheten ikväll, och jag börjar faktiskt se fram emot dessa! :-)
Kanske, kanske ska jag ta tag i gardindilemmat också och försöka hitta några till sovrummet... Anders hotar med att han ska åka och handla dessa om jag inte hittar några snart... bäst att se till och fynda alltså! ;-)

Nu är det duschen och sen solen som gäller! :-)

Inkasso??

Det damp ner ett brev här idag med avsändare ett inkassoföretag. Misstänksam sprättade jag upp det, och jadå, ett inkassobrev!
Vad fa-an... Jag som redan är på lagom bra humör blev alldeles rasande! Har vi missat nån räkning så många gånger att den skickats vidare??
Loggar in på banken och går igenom varenda betald räkning, och ja visst! Där är den, betald och klar!
Slänger mig på telefonen och får prata med en Markus på detta inkassoföretag.
Förklarar läget, och när han knappar in ärendenumret, så ser allting bara konstigt ut. Det enda som står klart och tydligt är att räkningen är betald, precis som jag sa!
Det har blivit nåt fel nånstans... NÄHÄ!! Håll för fan koll på era papper och system!!

Stackars människa, det är inte han som gjort nåt fel, han råkade bara svara i telefon vid fel tillfälle, och råkade få en irriterad, gravid kvinna på halsen....



Och om det finns några känsliga läsare där ute, så ber jag så mycket om ursäkt för mitt lite ovårdade språk idag.
Nu ska jag ta och coola ner mig lite innan barn och sambo kommer hem....

Ingen bm

Nu ringde min barnmorska också och avbokade min tid idag, så nu ska jag definitvt krypa ner under täcket och stanna där.

Less...

Idag känner jag mig less på detta tillstånd jag befinner mig i... Min foglossning har kulminerat till oönskade höjder, det gör ont när jag går, när jag sitter och när jag ligger. Bältet hjälper inte ett skit.
Jag har försökt sova med en kudde mellan knäna, men det slutar bara med att jag vaknar hela tiden och letar efter den där förbannade kudden, för inte sitter den fastlimmad där den ska vara hela tiden.

Nästäppan blir värre och värre, jag är totalt helt beroende av nässpray.

Det lilla livet i magen måste ha adhd, för jösses vad det röjer! Det håller på i flera timmar, på kvällarna mest, betyder det att den kommer att vara vaken och skrika och gapa hela kvällarna utanför magen, eller?!!

Nä, idag känner jag mig sur och irriterad. Vill inte vara gravid längre.
Jag ska iväg till barnmorskan lite senare för att kolla att allt är ok. Jag läste någonstans att man bör känna barnet dagligen.. jo tack.....  

Det värsta är att det finns ingen som kan lindra smärtan, läser man runt på nätet så står det på ena sidan att man ska ligga och vila så mycket som möjligt. På en annan sida står det att en liten försiktig promenad kan vara bra.

Idag tänker jag bädda ner mig och dra täcket över huvudet.

        

Sovrummet är klart!

Förra veckan fick vi äntligen hämta ut den sista tapeten och kunde göra klart i sovrummet! Det blev... lila! :-) Vi blev jättenöjda över resultatet!





Nu måste jag nog ta en tripp till Ikea eller Mio och investera i en tavellist som jag vill ha på väggen, och lite annat roligt smått och gott! Som gardiner tex... :-)

Längtar efter att få läsa denna...

Denna bok följde med mig hem från affären häromdagen, och jag längtar efter att sätta klorna i den! Och det gör jag så fort jag läst ut den bok jag håller på mer just nu!
Jag gillar Mia Skäringer skarpt, en underbar person, inte minst i Solsidan! Me like! :-)

Alldeles underbart

Fredagseftermiddagen på Skogshöjd blev precis så mysig, skön och harmonisk jag hoppats på. Vi låg vid poolerna i flera timmar, bubblade lite emallanåt, simmade några längder i den vanliga poolen, bastade och njöt av både färsk frukt och god, kall dricka.
Jag hade följande behandling inbokad:

Spa Pedicure - 50 minuter
Till fötter som behöver lite extra omvårdnad. Efter det varma, sköna fotbadet klipps och formas naglarna. Förhårdnader filas skonsamt bort och behandlingen avslutas med en skön fotmassage. Lackning ingår för dem som önskar.

Det kändes som att hon sakta sakta väckte liv i någonting som sovit i flera månader, och fötterna kändes så pigga och vårfräscha efteråt. Trots att de fortfarande var svullna som stockar...

Till slut gav vi upp och begav oss till restaurangen. Vrålhungriga som vi var så började vi med att ta in lite tapasrätter, följda av helstekt kotlettrad och en passionscheesecake. Maten var fantastiskt god, och proppmätta och nöjda rullade vi hemåt. Med ett leende somnade vi både tidigt och sött.

      

Nån snor mina grejer!

Jag håller på och packar ner badkläder, eftersom jag och min älskling ska på spa, MEN min bikini, den enda jag kan ha just nu, är spårlöst borta!! Det ligger flera andra delar i skåpet, men jag har bara EN överdel och EN underdel jag kan, och överhuvudtaget vill ha, i det tillstånd jag är i just nu....
Så frågan är, vem snor mina kläder???? Hmm... inga direkta misstänkta, men jösses så irriterande!
Jag får väl pallra mig ner på stan och panikhandla en ny, det absolut sista jag har lust med... :-(

Jaja, jag ska inte låta lite saknade badkläder förstöra min eftermiddag, nejdå... grr...
Nu ska jag åka dit, njuta av min behandling och bara slappa! Najs! :-)

Lovely day

Ännu en dag i socialt umgänge, denna gången med mina kollegor, som jag faktiskt saknar lite grann... :-)
Vi sågs på stan och det kikades på lite kläder och skor, sen avnjöt vi en alltid lika uppskattad lunch på Mollys.


En suddig Gunilla och Annalena.


Ännu suddigare Annika och Pia.....

Sen när det var dags för dessa fyra att gå och jobba, så mötte jag upp en höggravid Jessica och vi mumsade i oss lite fika. Nu är jag så proppis så jag undrar om jag ska orka nån middag överhuvudtaget idag... :-)



En supersmarrig och jätteonyttig hallonpaj.... :-)

Tyvärr så lyckades jag bara fånga fikat på bild, ingen Jessica....:-( Säger en del av vad jag prioriterar och koncentrerar mig på kanske, hihi... ;-)

Och så här har det sett ut heeela långa dagen idag, riktigt skitväder!




Nä nu vill jag ha vår, sol och värme! Tror den skulle komma lite grann imorgon iaf, men då ska jag ju vara inomhus eftersom jag och min älskling ska gå på spa!! :-)

Här sitter vi

jag och det lilla livet. Som tur är verkar det ha förstått att det inte är snällt att bråka med mamsen, för alla sammandragningar är som bortblåsta! :-) Jag känner mig pigg och är på strålande humör idag, trots att det är grått, regningt och svinkallt ute!!
Sitter här och njuter av en kopp te, strax ska jag träffa Annika och njuta av hennes energi och sällskap!

Shopping

Jag och Linda har spenderat en väldigt trevlig dag i Skärholmen idag, och kom båda två hem med lite smått och gott. Jag har kikat på en tunika på Lindex, men bestämde mig till slut för att vänta till det lilla livet kommit till oss (behöver jag ens nämna att shopping inte är det roligaste just nu...?).
MEN! Så hängde den där idag och bara ropade på mig, och vips så stod jag vid kassan och betalade! Och det bästa av allt: normalpris för denna var 349:-, idag, endast idag, kostade den 99:-! Kanske därför jag slog till! :-) Anders brukar skratta åt mig när jag säger att jag "tjänar" pengar vid såna här tillfällen. Men jag gör ju det! :-)



I övrigt blev det lite byxor till barnen, något linne till mig, och lite annat smått och gott.

Vi hann med en trevlig och lugn lunch också, och jag kunde ju inte motstå sushi denna gången heller. Så en mama-sushi blidde det!

Idag var det även dags för föreläsning nummer två på Hälsoenheten, och näe, jag kan nog inte påstå att jag fick nån direkt motivation denna gången heller. Fast föreläsningen var bättre idag och vi "patienter" var mer delaktiga i samtalen. Kanske berodde det på att det nu var andra gången vi sågs och kände oss lite mer bekväma med varann? Det är en salig blandning av folk, men det är lite det som är roligt, alla bidrar med sitt sätt! :-)

Nu ska jag gå och gosa med barnen en stund, sen ska det laddas för fuskbyggarna, ett kanonprogram!

Nostalgi #2

Lucas frågade mig vilken som var den bästa låten jag visste, och visst är denna en av de bästa av de bästa, som någonsin gjorts! I love it!

Nostalgi....

Jag satt och roade mig med att titta på lite gamla kort idag, och hittade både det ena och det andra. :-)


Min mormor och morfar och en ganska så liten jag. :-)


Pappa tycker väl att jag skall se lite bättre om jag kommer upp lite...


Lekis.


Jag dansade folkdans under några år, i den finaste klänningen... ;-)


Katja och jag tyckte att vi skulle lussa för våra vänner tidigt tidigt en morgon... :-)


Kommentarer överflödiga! :-)


En av alla våra "tälterier"! Jösses, vilka härliga tider! :-)


Och visst är ni fortfarande härliga! <3

En dag på landet

Jag kände mig piggare på förmiddagen, så jag satte mig i bilen och rullade ut till Linda. Det var en lugn, härlig dag med smarrig lunch, och som pricken över i:et, en lovely chokladkaka som Rasmus, 3 år, hade bakat. :-)

Peppar peppar så har sammandragningarna endast gjort sig påminda när jag gick uppför backen till dagis idag, så förhoppningsvis var det en tillfällig sinnesförvirring bara....

Har dock tagit det väldigt lugnt, men det är annat än man kan säga om det lilla livet i magen. Jösses, vad den har gymnastiserat och röjt idag!! Vi hoppas att den sover så sött inatt då, så att mamma också får sova. :-)

Tuff natt

De dumma sammandragningarna har fortsatt till och från i natt också. Jag har legat och vridit mig mellan smärtan i livmodern och kramperna i vaderna... :-( Nästan så jag ville kasta in handduken och ångra detta vi ställt till med. Nej, självfallet inte, men nu hoppas jag att de sista veckorna går fort fort fort...

Jag hade tänkt åka till Taxinge och ta en fika hos Linda, som är gräsänkling hemma eftersom hennes Tomas sitter fast i Barcelona, och därmed har hon fått frivilig ledighet från jobbet några dagar. Men, jag får väl se om jag kommer iväg... Just nu känns det dock mycket bättre.
Ikväll stod Ikea på schemat, och det får nog också flyttas fram.

Jag har precis lämnat Hannes på dagis, och idag är dag nummer 2 på nya dagiset. De har en rutschbana från plan två till bottenplan, och det ringlade en lång lång kö med barn uppe på övervåningen. :-)
Hannes som är lite skraj för heltäckta rutschbanor, vågar inte åka den, och det känns lite jobbigt, märker jag på honom, eftersom alla andra, även de mindre barnen, åker om och om igen. Men jag tror att det kommer, bara han får ta det lugnt och vänja sig vid röret!
Dagiset är superfint, ljust, öppet, lugnt och harmoniskt i färgerna. Kul att 5-åringarna hann få flytta över innan det är dags att byta till skolan!

Sammandragningar

Idag har jag för första gången känt av sammandragningar, och det var inte skönt....
Jag har de andra gångerna (också) varit försonad från allt vad förvärkar heter. Men när jag traskade uppför den långa långa backen till dagis idag, så kände jag hur magen drog ihop sig och blev alldeles stenhård. Jag tappade nästan andan och bara stod där, utan att kunna ta ett endaste steg till. Det släppte så småningom, så jag kunde fortsätta hela vägen upp, men jösses vad ont det gjorde!
Det är väl kroppens sätt att förbereda sig och meddela vad som komma skall.... Jo tack, nu vet jag det så inget mer innan det är dags på riktigt, snälla......

Myssöndag

Igår packade vi ner lite fika och begav oss till Tveta för att möta upp Mankan och Irene. Vi satt i solen och mös, sen kom... haglet! Det höll dock bara i sig en liten liten stund, men luften blev lite kyligare. Vi strosade bland hästhagarna en stund, barnen klättrade i klätterställningen och gungade i gungorna.

Anders föräldrar kom över på en fika när vi kom hem (ja, mycket fika blev det igår...), sen stupade jag i säng en stund.
Natten innan hade vi telefonterror här hemma, först ett finskt nummer på min mobil, sen nån annan idiot som ringer på hemtelefonen. Jag lyssnade en stund för att höra vem det var, men kände inte igen rösterna. Jag hade svårt att somna om efter samtalen, så det slutade med att jag låg och läste mellan 03,15 och 04,30... så jag tyckte definitivt att det var tillåtet för mig att ta en tupplur på eftermiddagen! :-) 

Anders väckte mig med nygrillad lax, samt fetaost-sparris-bacon-rullader, och det var en härlig försmak på sommaren! 















Byter till ljust :-)

Nu har jag haft en svart blogg ett tag, tänkte prova vitt en stund! :-) Jag har fortfarande inte förstått hur alla får in fina bilder och så i headern, men jag får väl luska vidare i det... :-)

Jagar sängbord...

till Lucas, och hittade denna ursnygga av märket Lectus på nätet! Jag föll pladask för den, MEN den kostar dryga 6000:-! Det är lite väl mycket pengar för ett sängbord just nu iaf, så jag får väl surfa vidare in på Ikeas hemsida och kolla in deras utbud...

Hannes fotograferar



En trevlig kväll!

Trots en trist dag, så piggnade jag till lite efter en varm dusch. Min granne fyllde 50 år i veckan, och ikväll var det dags att fira honom! Jag som mest gått runt i mysbyxor eller jeans sista tiden, tryckte att det var riktigt roligt att dra på mig en klänning och sminka mig lite. :-)

Han bjöd på en libanesisk middag, beståendes av en massa goda röror och smarriga köttbitar från grillen. Sen var det lite mingel och trevligt, socialt umgänge med andra grannar innan jag strax efter tio gav upp och kom hem och nattade barnen, som var supertrötta efter att ha varit uppe sent även igår. Anders är kvar, och förhoppningsvis så hinner jag somna innan han ramlar in här hemma... ;-)

Nu ska jag nog göra som barnen och krypa ner i sängen, kanske kan jag vara lite piggare och mer motiverad att hitta på någonting imorgon!

En kall dag

Usch vad jag har varit omotiverad och oinspirerad idag igen.... Jag hade kunnat ligga kvar i sängen hela dagen och bara läsa i min bok. Men Anders tvingade till slut med mig in till Järna för att handla lite och sen ner till båten för att se om den gick igång. Eftersom den legat i hela vintern, så var det väl inte helt oväntat att den bara hostade till lite och sen var den stendöd.
Jag roade mig med att fotografera lite och bjuder på några kalla, blåsiga och frusna bilder. Jag längtar till sommaren och värmen...












Härliga, regniga fredag

Idag vaknade vi till ett grått och mulet väder, regnet övergick till snöblandat ett tag.
Hannes har fått en ledig dag idag.
Vi skjutsade Tarja och Elina till Nykvarn efter frukosten, där deras buss stod och väntade på att ta dem till Umeå och gymnastiktävligar hela helgen. Hannes önsakde att Elina ska vinna, och jag kan bara instämma och önska de duktiga tjejerna lycka till!

Sen skickade jag in en vildsvinsstek i ugnen, så att den sakta, sakta får bli klar till ikväll, mums!


Och i den andra ugnen står... en kladdakaka! Inte riktigt enligt planerna och kanske inte riktigt vad jag "får" äta, men det är ju fredag, och då får man lyxa till lite, tycker jag! ;-)
Lucas hade med sig en kompis hem från skolan, och de blev överlyckliga över att se kakan i ugnen, precis som Hannes, som nog är den största fikafantasten i vår familj! :-)
Så roligt att göra andra glada, hihi!

Mot helgen!

Jag som har lördag hela veckan, och har blivit helt dagvild! :-)
Men det är trots allt mysigt att ha familjen hemma, så visst är helgerna fortfarande något alldeles speciellt! :-)

Idag känner jag mig trött och oinspirerad... jag har sovit jättedåligt några nätter och till slut så kommer det väl ikapp en, oavsett hur mycket sol och fågelkvitter det är ute.
Så jag tror att jag ska försöka sova nån timme, sen MÅSTE jag ju ut en stund, imorgon kommer visst regnet...

Ha en skön dag där rute!
Kram!

Sockeravvänjning ja...

Jag var på Hälsoenheten strax före klockan 15 igår, och när jag satt där och såg mina "kurskamrater" komma in i lokalen, så måste jag nog erkänna att jag kände mig lite malplacerad... In kom kvinnor och män, med rullatorer och kryckor som de, antar jag, hade pga problem med knän och rygg, orsakade av sin övervikt. En del berättade att de hade fått diabetes, sömnapne, högt blodtryck mm.... Jag kände mig väldigt frisk och... gravid! :-)

Tjejen som höll i föreläsningen jobbade där, och talade på en gång om att de endast tar emot patienter som har ett BMI på 30 eller mer. Jag är långt ifrån den gränsen, jag var ju där för att få hjälp med mitt sockerberoende!

Jag tänkte att jag i alla fall skulle gå på de här 5 föreläsningarna, kanske kan jag hitta motivation och inspiration för att själv orka ta tag i problemet. Kanske kan de erbjuda nån sorts stöd eller liknande till mig också, hos sjukgymnast, dietist eller nåt. Det finns ju en anledning till att min bm skickade dit mig..... Och kanske är jag på väg till det stadiet som dessa människor befann sig i, om jag inte skärper till mig...



Det var i alla fall skönt att få göra något helt annat, att inte behöva passa tider på dagis och planera middag osv!
Efter föreläsningen träffade jag Nina på stan, och vi strosade runt ett tag. Det var nog vad jag behövde, för humöret var på topp när jag kom hem, och ännu bättre blev det när jag ser Anders stå vid grillen och grilla vildsvinskarre. :-)

Han röjde undan efter middagen, medan jag kröp ner i soffan med barnen och såg på Halv åtta hos mig, vilket av någon anledning är ett av deras älsklingsprogram. :-)

Fika med mamma och pappa

Jag hade laddat för en promenad i solen i dag, men så ringde mamma och pappa och sa att de var på Mörkö, och frågade om jag bjöd på en kopp kaffe på hemvägen. Självklart!
De satt här en stund och vi pratade dittan och dattan. Kul att få lite spontant sällskap!

Men nu har de åkt, och jag tror att jag hinner ut på en liten promenix innan det är dags att bege sig till första föreläsningen i mitt avvänjningsprogram!

Mot solen alltså! :-)

Säkra vårtecken

När vi kom hem från dagis idag, så smet vi in på kondis och köpte en varsin glass, det var premiär för i år! :-) Hannes lyckades dock tappa halva sin Nogger i gruset, så han fick det som var kvar av mammas 88:an. Lucas är ute och cyklar, så han får sig en glad överraskning när han kommer hem sen! :-)

Hannes hoppade och gjorde tricks på studsmattan, och jag satt i hammocken och läste mellan alla konster han gjorde och skulle visa. Solen värmde riktigt rejält, jag kom in en stund, så varmt blev det.... härligt! :-)










Ett par bleka, svullna, trötta fötter....

Ett telefonsamtal

Jag måste få dela med mig av en jätterolig incident som inträffade härom kvällen när Anders och Hannes var själva hemma....

Telefonen ringde, och Hannes svarade, vilket han gjort massor med gånger. Han pratade glatt och gick upp på övervåningen och Anders kunde höra honom prata vidare. När han kom ner igen, så frågade Anders vem det var. 
-Jag vet inte, om nån tidning, svarar Hannes.
Jaja, Anders tänkte inte mer på det. Tills telefonen ringer igen efter dryga timmen...
Han svarar.
-Hej, jag heter Olle och ringer från Svenska Dagbladet, säger den som ringer. -Jag måste dubbelkolla en sak med dig. Jag ringde för en stund sen och pratade med en liten herre som hette Hannes, och vi kom överens om en halvårsprenumeration på tidningen, men det kändes som att jag skulle kolla igen...
-Eh, ja, det var min son och han är fem år, svarar Anders. Både han och försäljaren fick sig ett gott skratt! :-)

Hannes är ju väldigt verbal och kan vara lite lillgammal, men personligen så undrar jag hur man inte kan höra skillnad på en 5-åring och en som är äldre....
Tur att det var en säljare som ändå reagerade, så det inte börjar dimpa ner morgontidningar här rätt som det är! :-)
Bäst att tjuvlyssna lite på hans samtal i framtiden, tror jag minsann... ;-)

Hjärtljud från en busig en

Idag var det dags att besöka barnmorskan igen, och gissa vem som hade ett kanon hb-värde!! Japp, alla dessa tabletter har gett resultat, värdet hade åkt upp till 118, hurra!
Jag måste erkänna att jag känner mig piggare, och Anna-Carin, som min barnmorska heter, sa att det syntes på hela mig, jag såg visst mycket piggare ut. Tack, det är roligt att höra! :-) Sen tror jag att det fina vårvädret gör sitt till också.
Magen växer, den var 33 cm nu, och kurvan ligger i överkant på deras tabell. Jag grävde för skojs skull fram Lucas och  Hannes papper, och magen var exakt lika stor med båda dessa, så det kommer nog en 4-4,5 kilos klump igen....

Bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt, och sen tvärs över magen som en limpa, med benen upp mot revbenen.
Den ville inte riktigt avslöja sina hjärtljud, men till slut så hörde vi ett jämnt trummande, och de låg på 140. Jag kunde ju inte låta bli att jämföra med de andra gångerna igen, och med Lucas så låg hjärtljuden något högre, på dryga 150, vilket troligtvis berodde på att jag fortfarande rökte då. Med Hannes har de legat runt 140 hela tiden, precis som denna gången. :-)

Trots att jag känner bebisen varje dag, så är det skönt att gå till mvc och få bekräftat att allting är ok, och givetvis, att få lyssna på det lilla, lilla hjärtat!

Snopet!

Min klocka ringde 07 i morse, jag har fått för mig att jag ska försöka få lite vettiga rutiner, såsom att gå upp i hyfsad tid och så, jag som annars kan sova hur länge som helst! :-)

Vi gick till dagis till klockan 9, sen kom jag hem, packade ner badkläderna och drog iväg till till Vagnhärad för att beta av några längder i bassängen och njuta i bastun en stund.
Tji fick jag!! När jag står där och ska betala för mig, så talar killen i kassan snällt om för att bassängen inte öppnar förrän 15! Nähäpp. Där stod jag som ett fån.
I bilen på väg hem övervägde jag att åka till Astra och simma, men eftersom jag inte har en aning om vilka tider det är vattengympa och annat där, så bestämde jag mig för att komma hem istället.

Jag kände mig lite grinig, men plockade i alla fall fram stavarna och begav mig ut på en promenad i solen. Och just solen hade en positiv verkan på mig, för när jag kom hem var jag på bra humör, och tappade upp vatten i badkaret och där låg jag sen och läste i närmare en timme, tills tårna var som russin och vattnet kändes kallt. :-)

Det känns i ryggen när jag är ute och går, så jag kan inte ha något högt tempo, däremot så kan jag gå länge, så det blir en bra stund även om kilometrarna inte blir så många.

Efter lunchen gick jag över med lite blommor till Pia, som fyller år idag, och blev kvar på hennes altan med en stor kopp te och en ljuvlig morotskaka! :-) Hur varmt och härligt som helst!
Grattis på födelsedagen, Pia!!

Miss av mig! :-)

Jag skrev så gladeligen om att jag skulle åka och titta på elitserekval igår kväll, men nämnde visst aldrig vilken sport det gällde... det var kval i volleyboll förstås! :-)
Efter en jämn och spännande match så vann Telge mot mötande Habo, i femte set och därmed lever drömmen om en elitserieplats vidare. Nästa helg avgörs vilka lag som går vidare, då spelar "våra" herrar borta, och hoppas de kan vända den lite trista trenden att förlora borta.. Håller alla tummar och tår! 

Solen skiner!

Och som alltid så får jag en väldig massa energi att börja röja... inomhus!!
Imorse drog jag i alla fall på mig bältet och gympaskorna och gick en promenad i solen. Hur härligt som helst!
Sen fick jag för mig att fylla på med bröd i frysen, så det blev lite vanligt bondbröd och sen ett bröd som jag fick recept på av en jobbarkompis. Kul att prova något nytt, resultatet var mums! :-)



Anders har pysslat om bilarna i 5 timmar nu, och visar inga tecken på att bli klar ännu... Sommardäcken är på, och de blänker ikapp där ute efter mycket putsande och ompysslande. :-)





Ikväll ska jag åka till Brunnsängshallen tillsammans med Tarja och Nina, Södertäljes herrar kvalar nämligen till elitserien! Efter ca 10 år som aktiv i klubben, så har jag lyckats bryta helt med den sporten, men nu ska det bli riktigt roligt att se en match igen! Speciellt när det är ett par "gubbar" med i herrrlaget sen den tiden jag spelade... :-)


Tillägg: Jag missade visst att skriva vilken sport det handlade om, tack för den påminnelsen Anna! :-) Volleyboll är den aktuella sporten! :-)

Hemliga lappar....

Igår kväll stod Hannes i badrummet, redo att hoppa in i duschen, då jag kom upp dit.
Följande diskussion äger rum:

Hannes - Såg du min lapp?
Mamma - Nej, var då?
Hannes - Men jag hade ju skrivit en lapp till dig om var jag var.
Mamma - Nej, jag måste ha missat den.
Hannes - Så det var inte därför du visste att jag var här?
Mamma - Eh, näe...
Hannes - Då hämtar jag den och lägger den här inne så du ser den.

Han piper iväg och lägger en lapp med följande småkryptiska meddelande på byrån i badrummet:



Självklart, nu vet jag ju var han finns... :-)
Det första han skriver (försöker åtminstone), förutom sitt namn! Min duktiga kille!

Draktränaren

Jag och barnen åkte till Heron City idag för att se på bio. Valet föll på Draktränaren, i 3D förstås. :-)
Jag måste erkänna att det var en av de bättre barnfilmerna jag sett. Hannes tyckte att den var lite läskig, och ville hålla handen emellanåt. Lucas satt också på helspänn vissa stunder, och det var faktiskt några riktiga "hopp-scener" där till och med jag blev rädd. :-)
Men en kanonfilm helt klart! 

Vår!

Här har det cyklats flitigt, barnen tycker att det är jätteroligt att ha fått plocka fram cyklarna igen.
Dock har de små cyklar båda två, Hannes för att han inte vågar sig upp på den större än, och Lucas för att vi inte åkt till cykelaffären och köpt någon ny till honom. Han fick ju presentkort till en ny cykel av släkten när han fyllde år, så vi ska dit och spana in coola cyklar nån dag. :-)







Dessa små gröningar tittar upp ur min rabatt, jag har ingen aning om vad det är, eftersom jag rensade bort allting förra året runt den platsen där dessa kikar upp.....ska bli spännande att se. :-)

Tillskott

av diverse slag.
Eftersom mitt hemoglobinvärde var lågt igen, så fick jag stränga order om att få i mig mer järn!
Så nu består den dagliga dosen av:

-20 ml Blutsaft, 2 gånger om dagen
-1 st kvinna-tablett, 2 gånger om dagen
-4 st Hemofer-tabletter

Nästa vecka ska jag nog visa henne ett bra värde! :-)

Det kom ett brev

Denna gången från Hälsoenheten. Min bm tyckte ju att jag skulle söka hjälp för mitt sockerberoende och skickade därför en remiss till Luna, där Hälsoenheten ligger.
Jag ska börja gå på föreläsningar 1 gång/vecka och sen kommer jag att få mer individuell hjälp, om jag förstått allt rätt.
Det känns som att jag ska på nån sorts avvänjning, och det är det ju också på sätt och vis.
Det ska bli intressant att prata med dem och höra hur de kan hjälpa just mig. Jag har ju försökt att bli kvitt sockret själv, ett flertal gånger under de senaste åren, med mindre lyckade resultat...
Mycket handlar ju om vanor, precis som för rökare och andra med andra dåliga vanor.
Jag kommer att ge allt, för det här är verkligen något som jag vill lyckas med!


Ajöss med er...

Första dagen på den långa ledigheten

Det var det ju faktiskt idag! Anders muttrade lite igår kväll när han ställde klockan, tyckte väl att det var orättvist att vi andra får vara lediga hela veckan. :-)

Började med en hääärlig sovmorgon, klockan visade nästan halv 10 när jag klev upp.  Det blev en grötfrukost efter tjat från barnen, sen gjorde vi oss i ordning och väntade in Irene som hade med sig ett papper jag skulle fylla i åt henne.
Sen blev det en promenad i solen, barnen hoppade upp på sina cyklar och jag och Irene hade fullt sjå med att hålla oss undan Hannes som precis lärt sig cykla, om än lite vingligt fortfarande. Men han är så duktig!.
Hannes fick också hämta ut sin Bingolotto-vinst på 100kr som han vann på uppesittarkvällen den 23 december... Tur att vinsten fortfarande var giltig så han fick sin peng! :-)

Jag och Lucas spelande Headbandz på eftermiddagen, och det är ju så klurigt. Gäller att ställa rätt frågor... :-)
Vi hann med en biljardmatch också, och det var tajt, tajt, tajt om segern, som han till slut tog hem. Bara att gratulera min överman! :-)









Barnen har varit ute och cyklat med kompisar hela kvällen, så jag och Anders passade på att leta gardiner på nätet... utan nån större framgång tyvärr. Jag får bege mig ner på stan nån dag, nånstans borde de ju ha plommonfärgade gardiner till mig! Ikea kanske? ;-)

Bussöndag

Idag drog jag och barnen till Busfabriken i Norrköping tillsammans med Tarja, Mika, Elina och Markus. Jag har varit där en gång och det är verkligen ett kanonställe!
Barnen röjde i dryga tre timmar, och de var bra svettiga allihopa. :-)
Tyvärr så kände jag mig lite väl klumpig för att bege mig upp i klätterställningarna, men nästa gång så ska jag också klättra och åka rutschkanor! ;-)

Tack Tarja, Mika och barnen för en helmysig utflykt och för att du Tarja rejsade med mina barn också! :-)

När vi kom hem gjorde jag i ordning en kopp te och invigde min hammock i kvällssolen, våren är ju faktiskt här! Underbart!

Påskafton

Påskaftonseftermiddagen och kvällen avnjöts i trevligt sällskap! Magnus och Irene kom hit på en grillmiddag!


Med sig hade de ett jättestort och kantigt påskägg till barnen....


...innehållandes något väldigt mycket roligare än godis! :-)


En galen häxa flaxade omkring på altan...




Hjortfile, vildsvinsrevbensspjäll och vildsvinskotletter, mumsfilibabba!





Tack Mankan och Irene för en härlig påskafton!

Markus 8 år!

Eftersom vi inte kunde fira Markus i fredags så åkte vi dit igår för att gratulera honom på hans 8-års dag! Tänk vad stor han har blivit, lilla charmtrollet! <3
Grattis hjärtat!

14 år

...har gått sen jag och Anders bestämde oss för att vi är ett par. Åren har varit de bästa i mitt liv, med mycket skratt, tokigheter, gråt och allt annat vad det innebär att dela sitt liv med någon.

Jag hoppas att jag får fortsätta dela mitt liv med dig Anders, älskar dig! <3


Thailand 2003-04


London 2006


Kreta 2007


<3

v. 32

Magen växer, bebisen växer, mamma växer...
Jag är nu i vecka 32 och idag är det exakt 2 månader kvar till bf. Vi är fyra nyfikna här hemma som längtar... <3

Långfredag

I morse vaknade jag redan efter halv sju. Jag brukar vara den som sover längst i vår familj, men jag var så täppt i näsan, så det var bara att gå upp. Envisa förkylning.. eller kan det vara graviditetstäppa tro?
De andra vaknade strax efter och faktiskt fick jag en hel del gjort på förmiddagen. Jag dukade fram en riktigt äggig frukost till familjen, sen blev det baka bröd, tvätta, röja i klädkammaren, skura i köket och till och med hinna se på när Hannes svajande cyklade utan stödhjul. Han är så duktig! :-)

På eftermiddagen åkte vi till mina föräldrar för en riktigt traditionell påskmiddag med hela familjen. De hade ordnat så mycket härligt god mat, och vi var en och annan som proppmätta sjönk ner i soffan efter att memman/glassen intagits. 
Fast det är bra konstigt; spelar ingen roll hur mätt man är, man är ändå i den där godisskålen och gräver! Jag kanske inte ska skriva man, utan jag.... ;-)  Dålig karaktär? Kan vara så.... :-/

Det blir nog sängen för mig alldeles strax, det är konsekvenserna efter att ha gått upp med tuppen.... :-)  

Glad Påsk!

Och välkommen april!
Den enda dagen man har rätt att luras. :-) Fast jag TROR att jag inte har blivit lurad idag... säker kan man väl aldrig vara. :-)

Jag har pysslat här hemma med diverse grejer och skickade ut grabbarna i skogen för att plocka lite björkris. De kom hem med en jättebuske. Efter lite ansande gick den åtmisntone ner i vasen, dock är det nog det spretigaste påskriset vi haft! :-) Men ändå lite charmigt! :-)

Nu ser jag framemot en lugn, mysig påskhelg, och efter att ha sett vädret, så tror jag minsann att det är dags att inviga hammocken i helgen! ;-)

Glad påsk på er där ute!





Lite glädje. Lite separationsångest.

Ja, då har jag stämplat ut från jobbet för sista gången på ca 1½ år. Jag hade blandade känslor, som jag trodde, men tror att jag kommer ändå att kunna njuta nästa vecka när jag inser att jag inte behöver planera matlåda och passa tider.

På torsdagar brukar vi gå till Bolmen och äta frukost, men idag blev det andra bullar. Mina arbetskamrater hade fixat en jättehärlig frukostbuffé i fikarummet, med allt som hör till: youghurt, bröd av olika slag, pålägg av alla tänkbara sorter, ägg och till och med ett varsitt fint chokladägg fick vi! Frukostmänniska som jag är, så njöt jag i fulla drag, och det var såååå gott!!
Jag blev jätteglad och faktiskt även lite rörd över deras omtanke! Att de hade fixat så.....

Dessutom stod det ett litet paket, ett guldigt fint påskägg och ett litet kort på min plats. När jag öppnade ägget sprack jag nog upp i ett jätteleende! Massor med lakrits! Någon hade visst tokkoll på vad jag gillar! :-)
Och det bästa är, att eftersom det bara är jag som gillar salta godisar här hemma, så får jag ha det helt för mig själv... ;-)

Tack snälla ni, ni är bäst! <3





Jag hade inte långt till tårarna när jag kramade om alla när det var dags att gå.
Lite glädje. Lite vemodighet. Lite separationsångest. En lagom blandning.
Rss