♥ paris ♥

En tidig torsdagmorgon åkte vi till Skavsta föra att ta flyget till Paris.


Eftersom vi landade tidigt och inte hade tillgång till hotellrummet förrän klockan 14, så beslöt vi oss för att gå från bussen. En sträcka som sen visade sig vara dryga åtta kilometer...

Anders hade en karta med navigering i sin telefon, så det var inte svårt att hitta, däremot så hade vi ju inte en aning om var i stan vi befann oss, vilket håll vi gick åt, eller hur vi gick i förhållande till alla "kända" ställen.


Därför blev vi lite överraskade när vi helt plörsligt stod vid Triumfbågen!


Vi gick vidare och var till slut framme vid hotellet. Vi checkade in och lade oss faktiskt någon timma innan vi begav oss ut på stan igen.
Eftersom vi inte var så sugna på några längre promander mer den dagen, så höll vi oss i områdena runt hotellet, Montparnasse, vilket var ett område med mycket shopping, massor med liv och rörelse och mängder med kafeer och restauranger (som i övriga Paris också för den delen).


Rätt trötta, men nöjda, begav vi oss tillbaka tillhotellet rätt tidigt och kämpade för att hålla oss vakna tills klockan blev nio iaf, sen sov vi.

Hela vägen till klockan sex på morgonen, då Anders tyckte att det var dags att gå upp! :-)
Så klockan åtta var vi ute på Paris gator, och gick och åt frukost på ett kafé, något som verkar vara väldigt vanligt bland fransmännen.


Och klockan nio var vi vid Notre Dame, denna enorma och otroligt vackra katedral.
Sen vidare ut på Paris gator. Det regnade lite på förmiddagen, men vad gjorde det, det var ju bara vatten. :-)


Vi hade siktet inställt på Louvren:Men det var en kö på minst 1,5 timme för att komma in, så vi beslöt oss för att komma tillbaka morgonen efter, och vara där när de öppnar.
Så vi traskade vidare istället.
Och tog oss till julmarknaden på Champs Elysées.


Där spenderade vi några timmar, innan vi styrde stegen mot Eiffeltornet.


Eftersom vi båda är lite höjdrädda av oss så var vi fullt nöjda med att stå nere på marken och njuta av det enorma tornet. :-)


Efter att ha njutit av ett glas vin/en öl på en uteservering, så begav vi oss tvärs över stan, för jag hade på min önskelista att jag ville se Moulin Rouge. Anders följde snällt med. :-)


På samma sida av stan där vi nu befann oss låg Paris största varuhus, La Fayette.
Självklart var vi nyfikna på denna, så det blev ett besök där. Vi var inte inne speciellt länge, för priserna var inte för våra plånböcker, men det var kul att ha sett.


Istället tog vi oss tillbaka till Champs Elysées för att se den fantastiska julbelysningen kvällstid. Vi strosade där bra länge, åt middag och bara strosade i folkvimlet.
Kolla in varuhuset bakom Anders... :-)


Klockan 21 råkade vi befinna oss vid floden, och såg en del folk rusa ner, som för att vilja se på något, och nyfikna som vi är, så ville vi förstås se vad det var som lockade.
Och på prick 21-slaget så började hela Eiffeltornet glittra, det var otroligt snyggt, maffigt och vackert!


Dagen efter var det alltså Louvren som gällde direkt på morgonen. Vädret var perfekt, inte ett moln på himlen!


Efter att ha irrat runt inne på detta gigantiska museum i nästan en timme, så hittade vi henne till slut: Mona Lisa.
Hon hängde där och log så mystiskt, välbevakad av både beväpnade vakter, skottsäkert glas och på ett säkert avstånd för oss besökare.


Sen blev det lite shopping, vi åkte till utkanten av Paris, till ett stort shoppingcenter som heter La Defense.
Om Paris normalt är gamla vackra byggnader av sten, så kom vi nu till något annat: skyskrapor och moderna byggnader av glas.


Vi hittade, förutom ett otroligt stort shoppingcenter inomhus, ännu en julmarknad utanför, där vi kikade och strosade.
Vi åkte tillbaka till hotellet för att lämna de påsar vi shoppat, och gick på jakt efter de sista klapparna vi hade planerat att handla. Men nu höll oss i "hemmakrokarna". Och lyckades shoppa lite till:


Anders är lite lagom road av shopping, så han fick smita in och ta en öl emellan. :-)


Och mellan allt det här har vi gjort en miljon saker till, men det går liksom inte att berätta och sätta in kort på allt, hur gärna jag än vill. 

Även om vi gick mycket under de dagarna vi var där, så tog vi oss inte till fots överallt. Vi köpte två-dagars metrobiljetter och åkte kors och tvärs i stan. :-)Den nedersta bilden tog jag för att försöka få med några av de beväpnade soldaterna som en morgon stod i den metro-vagnen vi klev in i. Sju militärer med vapnen framme och stenansikten, vi visste om vi skulle känna oss trygga eller inte....

Vi bodde på Hotell Lenox, ett jättemysigt hotell med supergullig personal.

De hade något som kallades Honesty Bar, där man själv gick och tog det man ville ha, sen fyllde man i beställningen på en lapp och lämnade i receptionen. Smidigt. Vi utnyttjade den bara en gång, första dagen när vi sovit vår siesta och ville bekanta oss med kartan.


Jag var lite nyfiken på hur jag skulle gilla stan denna gång. Jag var där när jag var 14, och då tyckte jag inte om den alls.
Men nu måste jag säga att Paris är fantastiskt. En helt underbar stad.
Jag kommer nog att återkomma.

Och vi njöt av att vara själva, utan barn. Även om vi saknade dem jättemycket, och sista kvällen kunde jag inte låta bli att gråta när jag pratade med Lucas i telefon, så var det otroligt mysigt att få vara Jenny och Anders, ett par. Inte mamma och Pappa utan två vuxna som fick göra precis vad vi ville! :-)
Och nog är det något romantiskt över Paris, lite extra kära blev vi nog ;-). 
Postat av: Jenny A

Verkar varit helt underbart! Jättefina bilder och vad mycket ni hann med =)

Duktiga du som varit ute och flugit!

Kramar!

 2012-01-02     19:41:57     http://ljusaheminredningstankar.blogspot.com/
Postat av: Anna

Vad söta ni är! Verkar vara en underbar semester! Jättefina bilder och bra beskrivning, man blir verkligen sugen på att åka dit! Jag håller med Jenny, vad duktigt av dej att flyga! Och grattis till dina vg. Bra kämpat! Kramar Anna

 2012-01-18     14:34:25     http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss