drip drop

Ja, ute regnar det, men det är också namnet på en av mina favoriter inför kvällens eurovision song contest. Representing Azerbadjan! :-)
Lite trist att varken Sverige eller Finland är med och tävlar, men det fanns några andra riktigt bra låtar, så det kan nog bli en trevlig kväll iaf! :-) 

det vackra

kinesiska körsbärsträdet på framsidan håller på och slår ut i blom! Det är otroligt vackert, den korta stund det blommar varje sommar! :-)





en liten buddha...

är vad som bor i min mage! :-o
Enligt ultra ligger den på 4492 gram, my gooood.... Då har de 7-10% felmarginal, så den kan ju vara ännu större!
Barnmorskan kunde dock berätta att det är en knubbig liten sak som ligger där och myser, och visade mig veck den hade runt hals och nacke. :-) Och ja, den hade veck, det såg till och med jag! :-) Då brås den på sin mamma och pappa från början då, hihi! ;-)

Men ingen igångsättning, lite misshandel av livmodertappen och en ny hinnsvepning. Händer inget i helgen så ska jag tillbaka på måndag för bedömning om igångsättning.

Jag tror inte att denna vill komma ut, den ligger och myser och har det allmänt gott där inne! :-)

trodde jag ja!

Jag har ju blivit av med en hel del av svullnaden de senaste dagarna, och senast i morse visade jag upp, i mina ögon, mina fina fötter för Anders. :-)
Kom då att tänka på min ring som ligger i smyckeskrinet, och tänkte glatt att den borde jag ju få på mig nu också! Men ack så fel jag hade!
En hel del vätska finns tydligen kvar än....

ultradags igen, v 40

Sitter här och fördriver tiden i väntan på att det är dags att åka och göra ytterligare ett ultraljud.
När man gör ett tillväxtultra så gör man alltid två, med 14 dagars mellanrum, för att se att den lilla växer som det ska. Och det är ju ingen risk att den inte gör i mitt fall... men rutinerna är sådana, och jag tycker att det både ska bli skrämmande och roligt att se hur mycket det lilla livet vuxit de här två veckorna. Senast vägde den 4014, så jag gissar på 4200-4300g....

Det var en mamma på dagis som frågade mig i morse hur länge det var kvar, och när jag svarade En vecka, utbrast hon: Oj, men den ligger ju så högt fortfarande!
Jo tack, jag vet....



pigg och smärtfri?

Ja, det är lite konstigt...
 
-min foglossning är som bortblåst (nåja, bättre iaf)
-blodtrycket ligger perfekt, vilket har medfört att...
-...den jobbiga, ihärdiga huvudvärken har försvunnit
-svullnaden har lagt sig något (kanske beror det på det svalare vädret...:-))
-bebisen har lugnat ner sig (trångt i magen?)

Känns som tiden backar några månader, och att det kommer att dröja innan detta lilla liv tittar ut...
Men samtidigt så måste jag ju säga att det är fantastiskt att helt plötsligt kunna gå utan att ha en ihållande smärta i bäckenet! :-)

Nämnde detta för min barnmorska häromdagen, och hon sa att troligtvis är mitt bäcken jättemjukt vid det här laget, och bara väntar på att få föda fram ett barn.
Fast när jag vänder mig i sängen, så både känner och hör jag först ena halvan av bäckenet, knak, och sen kommer andra halvan efter, knak... De hänger väl ihop av nån skör trådnånstans, Jenny marionettdocka.... ;-)

grattis Therese!

Idag fyller finaste Therese, min systerdotter, 21 år! <3
Grattis på Dina stora dag, hoppas den blir fin mitt i all eurovision-yra där borta i Oslo!

stoltaste mamman!

Anders var på föräldramöte på skolan igår, och då fick de bland annat se de nationella proven som Lucas och alla andra i åk 3 gjort. Ja, fast han fick förstås bara se Lucas resultat. :-)

De hade gjort 7 matteprov och två svenskaprov, som poängsatts, och Lucas hade alla rätt på samtliga prov, förutom ett litet slarvfel på ett av matteproven. Han hade fått rätt svar i sin uträkning, 136, men sen skrivit 130 i själva svaret. Det var rent slarv, men gissa vilka som var stoltaste föräldrarna igår kväll!! :-)

Min duktiga kille! <3

redo

Nu står den där och väntar på att någon skall komma och mysa i den, den fina sängen.
Spjälskyddet och sängkläderna köpte vi faktiskt redan till Lucas, men de är så fina så detta lilla syskon får gosa i samma som sina brosor. <3



röj i klädkammaren

Idag har regnet vräkt ner, och jag velade lite på förmiddagen: skulle jag krypa ner med en braig bok eller ta tag i klädkammaren, som varit i behov an en storrensning hela våren?
Länge lutade det åt boken, men eftersom jag sovit jättesött så kände jag mig utvilad och hade energi i kroppen, så jag beslöt mig att ta tag i projekt klädkammare!

Sagt och gjort!
Jag drog ut allt, och det har tagit mig hela dagen att sortera, packa, kasta och lägga undan saker, kläder, leksaker, campingsaker och barnens leksaker och skoluppgifter(!!).


Kaos...


..ännu mer kaos...


...utspritt över hallgolvet...


...som till slut blev tomt!


Och det går att gå in i klädkammaren! :-))


Skorna hänger där de ska! :-)

Åh, va det känns skönt att vara klar med detta projekt, det har hängt över mig och stressat mig länge!

Nu tycker jag att jag är värd att inta soffan ikväll och se på den första semifinalen i Eurovision song contest! :-) Kanske med en skål glass till och med... Fast jag ska ju inte äta socker....

Apropå socker... jag fick ett bulimianfall i lördags och tryckte i mig godis, och jösses vad illa jag mådde efteråt! Ändå var det inga JÄTTEmängder; jag köpte en ask Toffiffee, som innehåller 15 bitar, och jag åt inte ens upp hela, men det räckte tydligen för att chocka kroppen...
Behöver jag ens nämna att de som var kvar i asken åkte i soporna på söndagmorgonen? Fy mig...

hemma

Efter att ha spenderat förmiddagen på förlossningen, så fick jag min sjukskrivning och kunde åka hem igen. Och jag måste säga att det var rätt skönt.
Jag har ju hela tiden varit inne på att vilja bli igångsatt, men när jag låg där med ctg-kurvan inkopplad, så fick jag lite kalla fötter...

Blodtrycket låg hyfsat, 140/95, och både urinprovet och blodproverna var ok.
Gynekologen klämde och kände på magen, och försökte göra en hinnsvepning, men bebisen ligger som sagt så pass högt upp, så det gick inte riktigt.

Så hon ordinerade vila, vila och mer vila, och talade om för mig att dammsugning minsann var karlagöra hädanefter. Synd att Anders inte var med och hörde det! ;-)

Kom hem, stängde av telefonerna och la mig och sov någon timma. När jag vaknade hade jag fyra missade samtal och tre sms... Jag lovar, jag hör av mig när det väl blir nåt! :-))
Samtidigt känns det skönt att veta att det finns de som bryr sig! <3

idag har jag gosat bebis :-)

Ja, inte min egen, utan Jessicas och Dannes lilla Elin. Hon var så liten, så fin och så snäll. Jag får ju aldrig så små barn, så hon kändes verkligen jätteliten!
Sen fick vi hem spjälsängen och har gjort iordning den lite grann, och helt plötsligt blev det verklighet för Anders; vårt lilla liv kan verkligen komma när som helst! Javisst. :-)

Imorgon ska jag träffa en läkare på förlossningen igen, så vi får se hur blodtrycket ligger och om allt ser ok ut. Går jag inte därifrån med bebis så går jag åtminstone därifrån med ett sjukintyg för att slippa gå och jobba! ;-)

Den lilla (eller lilla och lilla...) väskan är nu packad, så jag tror att jag är redo! :-)

pooldags!

Idag satte vi upp poolen, till barnens stora glädje! :-)
Den tar dock ett tag att fylla, men Hannes drog på sig badbyxorna på en gång och vadade i några centimeter iskallt vatten! :-)










Jag hade lite terapiarbete med att rycka maskrosor, och hittade en liten skugga på framsidan, där min svullna kropp fick vila lite. ;-)


För svullen är bara förnamnet... :-)
Fotknölar, på återseende! ;-)

ingen bebis idag

Ja, i morse åkte jag alltså till sjukhuset för att träffa en doktor.
Mitt blodtryck hade gått upp ytterligare, och låg nu på 160/103, men eftersom det var fullt på förlossningen, så skrev han ut tabletter och så fick jag en tid på förlossningen på måndag. Ligger trycket fortfarande högt så är det aktuellt att ta ut bebisen då.

Det stod som biverkningar av tabletterna att man bla kunde bli yrslig, check, darrig, check, trött, check, och få nästäppa, check.
Jag funderade på vad det var för del på min nässpray eftersom nästäppan inte släppte, innan jag började läsa bipacksedeln. Blir en lång natt för Anders inatt... ;-)

Det lilla livet har inte ens sjunkit ner i bäckenet än, utan är fortfarande rörligt, och det försvårar ju en igångsättning också. Kanske dags att hoppa lite studsmatta och hjälpa den att sjunka ner lite...? ;-)

må-bra-kväll

Idag har jag riktigt skämt bort mig själv!
Började med klippning och ljusa slingor hos frissan i morse. Njöt av hennes massagestol då hon tvättade håret, lite extra länge idag... :-)
Träffade Irene på stan och åt en smarrig lunch på Mollys. Vi strosade en stund och tittade klänning till henne, och jag längtar faktiskt tills jag också får dra på mig en fin somrig klänning!

Efter middagen åkte jag till Kia på en må-bra-kväll i Aloe Veras tecken. Sonja, som höll i partyt och som jag träffat flera gånger förut, hade komponerat ihop en kväll som berörde både stress och att få oss själva att må bra.
Vi smakade på aloe vera, masserade varandra och gjorde handinpackningar.
Allt detta i kvällssolen njutandes av massa goda frukter. Hur härligt som helst!

Det var trevligt att träffa andra tjejer, både gamla och nya bekanta, och byta lite erfarenheter. Känner mig harmonisk och lite lagom trött. :-)

 

orolig bebis?

Igår kväll trodde jag nästan att nånting var på g, för hela kroppen kändes konstig och... annorlunda.
Bebisen verkade jätteorolig, och stökade runt runt runt i flera timmar, jag hade tryck och lite mensvärk mot nedre partiet, mådde jätteilla till och från, ja, till och med foglossningen kändes som bortblåst!
 
Jag sprang på toa hela kvällen, och vred mig i det osköna som bökandet neråt förde med sig. Jag, som aldrig äter värktabletter övervägde att trycka i mig nångting, vad som helst, bara för att kunna sova. 
Men sen strax efter ett blev det plötsligt lugnt i magen och det lilla livet fick världens hicka. För att sedan tydligen somna, för då försvann bökandet, smärtan, illamåendet och värken i bäckenet kom tillbaka...

Så nej, ingenting denna gång. Nu är det ju två veckor kvar till bf, så kroppen och bebisen tränar väl sitt samarbete inför nästa steg! :-)



Nu ska jag åka till stan och skämma bort mig själv lite hos frissan! :-)

lunch på stan

Idag har jag varit och lunchat med Jenny. Vi satt och skvallrade om jobb, kärlek, och annat trevligt. :-)
Det är alltid lika roligt att umgås med andra och glömma bort hemmet, magen och det tillstånd jag är i just nu.
Det verkar vara fullt ös på jobbet också, känns ju skönt att vet att de inte är sysslolösa där, hihi! ;-)

Tack för en mysig lunchdejt Jenny! Och lycka till imorgon... ;-)

scoutavslutning i kvällssolen

Igår var det dags att avsluta scouteriet för den här säsongen.
Scouter och familjer samlades vid Wij-gården, där hade junionerna anordnat 4-kamp, sen var det korvgrillning och lite sånger. Vädret var hur härligt som helst, solen sken och värmen stod över 20 grader hela kvällen. :-)







stigande blodtryck

Igår var jag hos Anna-Carin för att kolla blodtrycket bl.a. Vilket ökat ytterligare visade det sig, nu låg det på 140/100. Så hon har beställt en tid till mig hos en läkare på förlossningen på fredag, så får vi se vad han säger. Om inte annat, så måste jag få en sjukskrivning eftersom havandeskapspenningen tar slut på söndag. Nästan så jag hoppas att han säger:
-Nej men Jenny, den här bebisen ska vi ha ut nu!
Men men, we´ll see...

Min högra hand har börjat med bortdomningar, vilket tydligen beror på att det är trångt i den så kallade karpaltunneln. Det blir det när man samlar på sig mycket vätska, vilket man väl kan säga att jag har....

Bebisen hade gymnastik i magen igår, för hjärtljuden låg på över 170. Då hade Anna-Carin klämt och tryckt och antagligen retat upp den, för hon lyssnade ett bra tag innan de sjönk något....

I övrigt så sammanfattade vi min garviditet, och skrev ner vad jag hade för tankar inför den kommande förlossningen. När jag nämnde att jag hoppas få åka hem så fort som möjligt så var hon vänlig och talade om för mig att när man har högt blodtryck så får man ofta ligga kvar ett par-tre dagar. Jaha, bara att ladda med tidningar i väskan alltså! :-)

Den där väskan ja, vad ska den innehålla egentligen....?

nattuggla

Inatt har sömnen glömt bort mig tror jag. Låg och vred mig fram till 02, somnade och vaknade 04, sen har jag legat och vridit mig igen.
Ont i ryggen, ont i bäckenet, en bebis som röjer järnet, illamående till och från, vilket försvinner när bebisen rör sig, så troligtvis ligger den och trycker på nåt olämpligt ställe...

Nu är klockan 05,31, så jag väntar bara på att familjen ska vakna om dryga timmen så jag inte behöver smyga runt i huset längre....

Just nu är jag less, snälla titta ut nu!

sursöndag

Ja, vilken kontrast mot gårdagen; mulet, kyligt, småregn, en trött och lite smågrinig Jenny....
Jag har varit riktigt uttråkad idag, och försökt få familjen att hitta på något.

Följa med ut på en promenad åtminstone? Men nej.
Åka och gratulera Camilla som fyllde år igår? Nehepp.
Kika på utemöbler till framsidan av altan? Nope.
Våldsgästa farmor och farfar på kolonin? Nix.
Gå till Västra Lida och se vad Tarja och kompani har för sig? Nej.
Hitta på NÅNTING?? Ja men vaddå...?
Hjälp!

Till slut så drog Anders och Lucas iväg och cyklade. Tack för den! Jag har ju inte ens en cykel!!!! Och inte kan jag cykla med mitt bäcken heller!

Jag väntade otåligt på att de skulle komma hem, så jag kunde bege mig ut själv.
Jag gick hem till Carro och kikade på en spjälsäng, och det gjorde mig lite gladare och muntrare. Skönt att träffa trevliga, glada människor! ;-)
Fast nu var det ju jag, inte de, som var grinig....

Jag var på lite bättre humör när jag kom hem, och blev riktigt glad när kasslergratängen var klar och äppelpajen stod i ugnen... :-)
Kanske är de inte så tokiga iaf, mina killar! :-)

Måste bara få tillägga...

Just nu är klockan 22:22, och temperaturen ute är fortfarande 20 grader! Ljuvligt! :-)

En härlig dag i bilder

Jag tycker att sommaren är här när:


man kan hänga ut tvätten


häcken börjar bli riktigt grön och fin


gräset behöver få sig en första klippning


mitt härliga kinesiska körsbärsträd börjar visa sina små knoppar


och det inte syns ett moln så långt ögat kan nå! :-)




Anton och Hannes fyllde sandlådan med vatten och lekte, ända tills vattenleken, som alltid, slutade med vattensprut och vattenkrig med storebrorsorna! :-)






Jag och bebisen satt och njöt av solen vi med, och vi fick stå ut med att till slut hamna i skottlinjen för vattnet och bli dygnsura vi med! :-)


På eftermiddagen kom Anne, Micke och härliga Josefine på besök, och vi tände på grillen och avnjöt en härlig grillmiddag ute i solen. Årets första middag ute! :-)












Är inte detta sommarmat så vet jag inte vad är! :-)


Anne och Micke hade med sig jordgubbar, årets första, och de var helt ljuvliga!!


Så till efterrätt blev det glass, jordgubbar, maränger, choklad- och jorgubbssås! Mums! :-)


Vilken fantastisk försommardag det har varit! Jag har njutit i fulla drag, trots att fötterna varit mer svullna än nånsin.. :-)
Ansiktet, bröstet och armarna är lite ömma och röda, men det bjuder jag på! ;-)

Tack Anne, Micke och Jossan för en härlig eftermiddag och kvälll! :-)

Välkommen Elin!

Igår kom Hannas lillasyster, lilla Elin, till världen. Stolta föräldrar är Danne och Jessica. Ett jättegrattis till hela familjen! Ser framemot att få se den lilla guldklimpen!

Viktskattning

Idag var jag och gjorde ultraljud för att få en vikstskattning på barnet.
Barnmorskan som gjorde ultrat var hur god som helst, och tittade, retade bebisen så att den skulle flytta på sig, berättade hela tiden vad hon gjorde, och var allmänt go och pysslade om mig. :-) En sån vill jag ha till förlossningensen! :-)

När hon mätt huvud, lårben och buk på bebisen ett flertal gånger, så kunde hon konstatera att visst är det en stor bebis denna gången också! Hon fick en vikt på 4014 gram, och då är det tre veckor kvar!! :-o

Jag ska tillbaka om 14 dagar för ytterligare ett ultraljud, och då får vi se om de sätter igång mig. Fast jag hoppas att den kommit utan innan dess... ;-)

Vill ha...

Jag lämnade ett diskret önskemål om present till min födelsedag, vilken dock inte infaller än på ett tag.
Men detta härliga smycke hittade jag och föll pladask för! Med texten "Underbara & Älskade", och stavar med barnens namn på. Ursnyggt!
Återstår och se om han förstått mitt önskemål bara, hihi....

Regniga gråa Kristi Flygare

Har sovit som en kratta inatt, så trötter är vad jag är idag.
Som tur var är vi lediga, vilket betydde ingen stress på morgon, ligga och dra sig länge och se på Nyhetsmorgon i lugn och ro.

Huvudvärken kom smygandes under dagen igår, och håller i sig än. Vet inte vad det beror på; högt blodtryck, brist på socker eller det tunga vädret som varit på väg hit? 

Hannes har en dagiskompis här, Markus, och det är så härligt att höra deras skratt och diskussioner. :-) 
Just nu är det tv-spel som gäller, och det är två mycket koncentrerade killar som är helt inne i Star Wars fantastiska värld. :-)




Lekslottet

Idag har Hölöskolan studiedag, så då fick Hannes också vara hemma. Jag och Pia packade in barnen i bilarna och åkte till Lekslottet i Tullinge. Det är alltid lika kul för barnen att röja där!

 

Anna-Karin, min barnmorska, ringde mig när vi var där och sa att hon beställt tid på ultraljud åt mig på fredag. Jahapp, får väl se vad det visar då...en jättebebis??
En stor bebis kombinerat med högt blodtryck kan visst resultera i en igångsättning, men jag inbillar mig att förlossningen skulle gå lindrigare om den får komma igång av sig själv... Fast med Hannes blev jag igångsatt och det gick ju hur bra som helst!
Jaja, jag ska inte spekulera för mycket, det visar sig på fredag vad de tycker! :-)

Snart kommer Anders hem och då har vi fyra härliga dagar ledigt tillsammans! :-)

ESC

Melodifestival- och eurovisionfantast som jag är, så har jag försökt följa med i förhandsvisningarna av låtarna. Eller nja, jag har sett två av fyra tror jag. :-)

Men satt och kollade ikväll, och jösses va mycket... skit! Inte en låt som jag tyckte var bra.
Och det roligaste är ju nästan att få höra hur olika länders omröstningar går till!
Israels låt till exempel, där har regeringen valt artist, och han tävlade mot sig själv med flera olika bidrag. Undrar om han bytte kläder mellan de olika låtarna...? ;-)

Och I Holland framfördes samma låt i flera olika verisoner, av olika artister. Sen fick studiopubliken rösta tillsammans med en jury, och jag blev riktigt mörkrädd när jag såg bidraget... Undrar verkligen hur de andra lät om det vinnande bidraget var det bästa!??!!

Det är svårt att säga hur det kommer att gå för lilla Anna... Gör hon ett bra framträdande så tror jag att hon kommer att nå ut ur tv-rutan, som hon gjorde i Globen, och få många röster. Men vinst? Nja....

För jag hoppas verkligen att det finns bättre låtar bland bidragen än de jag har sett på tv, för annars kommer Anna att sopa mattan med varenda en!! :-)

Hos bm

Idag var det dags att besöka barnmorskan igen. Jag var lite nyfiken på hur magen växt den sista veckan... skulle det bli ett extra ultraljud eller inte?

Men när hon mätte magen, så var den fortfarande 37 cm! Det har inte hänt nånting på två veckor alltså. Jag blev överlycklig, men hon tyckte lite bekymrat att den borde ju fortsätta växa... Kurvan planar ut och verkar hamna tillbaka på den översta linjen, så jag tror att den växte massor för ett par veckor sen, för att ha lugnat ner sig nu.
Men hon skulle prata med sin kollega och återkomma om ett eventuellt tillväxt-ul på fredag, då jag ska dit igen.
Mitt blodtryck har nämligen ökat till 140/90, så det ville hon kolla igen om ett par dagar.

Glykosbelastningen från förra veckan visade inga som helst tecken på graviditetsdiabetes, så det kan strykas från listan! :-)

Blodsockret ligger jättebra, ingen äggvita i urinen, och snabba hjärtljud från en sprallig bebis, denna gången låg de på 150. :-)

I övrigt så mår jag bättre än jag gjort på ett tag, kanske beror det på sockret som jag låtit bli...? :-)
Jag berättade att det gått jättebra, och hon berömde mig och tyckte att jag var såååå duktig. Jag kände mig som Jenny, 10 år, som gjort jättebra ifrån sig på prov i skolan eller nåt, hihi! ;-)

Det är svullnaden som bråkar mest just nu, till och med ansiktet har svullnat upp... :-o

Men de här sista veckorna biter jag ihop, skönheten får man börja oroa sig för om nåt år eller så... ;-)

v 37





Nu är det dryga tre veckor kvar till bf, och ska jag vara riktigt ärlig så börjar jag känna mig rätt mogen...
Så jag tycker att det lilla livet kan titta ut om sisådär en dryg vecka! :-)
Fast tyvärr så är jag helt maktlös i detta beslut, men önska kan man ju! ;-)

Mammor vet :-)

Lucas kom hem från hajken, glad och nöjd, och berättade att denna hajk var den roligaste de varit på! Det hade regnat och varit ganska kallt, men de hade haft en kamin i tältet.
I skogen hade de gått sagostig, haft lägerbål och bara haft jätteskoj! Det hade varit 48 barn och ungdomar och ett 20-tal vuxna, så det kryllade av scouter runt Pålsundet. :-)

Och vad hade han på sig när han kom hem tro...? Jo, samma kläder som han åkte i igår! :-) Vet inte mammor  bäst hur barnen fungerar, så säg! :-) Min lilla stora scout! :-)

Baby-rensning

Idag tog vi tag i projekt Rensning, äntligen!
Kattvinden tömdes på alla kartonger, det som vi är i behov av den närmsta tiden sparades, resten åkte in igen, alternativt i soporna.

Bl.a. plockade vi fram alla bebiskläder för att se om det fanns något användbart bland dessa. Jag vände och vred på plaggen, la åt sidan, och packade ner igen. Det är ju så svårt att veta hur mycket som kommer att användas; är det en kille så säkert en hel del, men är det en tjej, ja, då vill jag nog inte ha så mycket av dem...
Anders tog till slut tag i lådorna och sa:
-Nu gör jag en tjejhög, en killhög och en kasta-hög! varpå han började sortera hejvilt.
Här nedan ser ni hans tjej-hög...



Inte vad jag skulle kalla tjejigt direkt... :-)
NU TROR jag inte att jag kommer att vara jättekinkig OM det skulle vara en liten tös som bökar i magen, men jag måste erkänna att när han gått ner igen så hamnade en hel del av dessa plagg i kill-högen....
Jag får väl shoppa loss när vi väl vet om det blir rosa eller blått! :-)

Vi plockade fram spjälsängen också, men efter en titt på den så kunde vi bara konstatera att det nog blir Ikea och en ny säng nån dag. Sängen har ju stått i garaget och var ganska så möglig och ofräsch. Vi övervägde att putsa upp och måla den, men det känns lite enklare att inhandla en ny.
Så det blir nog denna:



Skötbordet fick flytta in i badrummet här nere.
Tidigare i veckan var vi ju och beställde nya hjul till barnvagnen, så nu känns det som att jag är med på tåget (eller vad säger man ;-)).
Vissa har ju tyckt att jag har varit lite nonchalant och sen med att tag i saker och ting, men alla som känner mig vet ju att jag inte är den som stressar, allting löser sig! Och på ett eller annat sätt gör det ju det! :-)

Jag är helt övertygad om att vår lilla tös inte mår dåligt av att behöva ha en blå, urtvättad, skön, mjuk pyjamas på sig de första nätterna, eller vår lilla kille att behöva sova i mammas och pappas säng om det eventuellt blir väntan på en egen säng. :-) För den kommer att få lika mycket närhet och kärlek i alla fall.

En dag i sänder...


Jag lovade ju min barnmorska att ha nolltolerans när det gäller socker tills jag ska till henne igen på onsdag, och det har gått överförväntan! Fram till igår...
Jag bakade en sockerkaka när min svägerska med man skulle komma över, och jag kuuunde ju inte låta bli att ta en liten bit när vi fikade.. :-(
Men idag är det nya friska tag, och för att vara mig så är den lilla kakbiten en droppe i havet!

Idag hade vi sovmorgon, jag och Hannes. Eftersom storebror var borta, så fick han sova hos oss, och klockan var nästan halv 10 när vi slog upp våra ögon och jag möttes av ett stort leende och ett nyvaket Godmorgon mamma. :-)
Jag tycker att det är härligt med lugna, mysiga mornar utan stress. Tycker att det är helt okej att äta frukost vid 10-11, det är bara mysigt att ligga kvar i sängen och prata och gosa, och att bädda ner sig vidare i soffan och se Nyhetsmorgon en stund.
Och detta tycks jag ha fört vidare till mina barn, för de är också riktiga mysollar på mornarna. <3

Regnet öser ner....

Regnet vräker ner utanför, och jag kan bara tycka synd om Lucas och hans scoutkompisar som befinner sig på hajk denna helg.
De är vid Pålsundet, och skall sova i tält/under vindskydd. Jag packade ner flera ombyten till honom, hårt i täta plastpåsar. Regnkläder, raggsockor, långkalsonger, mössa, vantar, fleecetröja, vinterjacka... OM han nu orkar besvära sig med att byta om om han skulle bli blöt, så borde han hålla sig varm, men känner jag honom rätt så kommer han hem i samma kläder imorgon som han åkte i idag, med reservkläderna kvar i plastpåsarna....

Annars så hoppas jag att de får en härlig helg, hela scoutgänget!
Jag kommer iaf att ha telefonen i beredskap, IFALL det är nån liten kille som vill hem... ;-)

Svullet var det här...

Jag har ett problem... vad ska jag använda för skor?? Igår fick jag mig en rolig (eller, njae...) överraskning när jag skulle ta på mig mina gympaskor: fötterna fick inte längre plats!!! Bara att plocka fram mina foppatofflor alltså...
När jag la mig på kvällen tittade Anders på mina fötter och sa:
-Du ser ut som min mamma på fötterna! Tack för den....
Och jag bjuder på ett par svullna korvar, stolpar, rör, dvs mina stackars fussingar....

Idag smäller det!

Idag kliver Finland in i hockey-vm, och självklart ska jag sitta här hemma och heja!! :-)

Något att bedöva smärtan med kanske???



Fast det får bli ett annat år också....

Ont idag...

Jag och Hannes åkte till Babyland i morse, och beställde nya hjul till barnvagnen. En helt ny vagn känns lite overkill...
Sen var vi hos mina föräldrar och önskade dem en bra resa, eftersom de ska till Grekland på söndag.
Lite avis är jag på dem, hade gärna själv åkt med och njutit av solen i ett par veckor..... men det får bli ett annat år!
Hoppas de får massor med sol, värme och slipper allt vad strejk och askmoln heter!

Sen var vi på Coop och handlade, och jag måste ha lyft ena kassen riktigt tokigt, för det bara small till i ryggen! Varorna var jag ju dock tvungen att få hem, så när jag väl fått in allt i köket, så var det bara att stupa ner i sängen.
Där har jag legat och försökt på alla sätt mildra smärtan, men den sitter där den sitter.
Om det inte blivit bättre får jag väl ringa till en kiropraktor eller nåt på måndag...

Ikväll blir det dock liggläge. :-(

Ja må hon leva...

Idag fyller världens bästa Katja år, ett stort grattis till dig vännen! <3

Kryddbänken

Nu är den klar, kryddbänken! Den står på altan, och Anders kom hem med lecakulor och jord idag, så nu sitter de första kryddorna i. 
Blev jättefint! :-)
Och självklart var jag tvungen att inviga dem direkt, persilja åkte ner i köttfärslimpan som står i ugnen just nu! :-)




Gräslök


Timjan är en favvo hos oss.


Mynta så att Anders kan göra Mojitos i sommar... :-)

Bm

Jag var alltså på glykosbelastning i morse, och det var nog bland det absolut tråkigaste jag gjort!!
Jag fick gå in och lämna blodprov, sen fick jag sitta rakt upp och ner i deras väntrum och vänta i två timmar för att sen ge ett nytt prov. Med en uppmaning: rör dig inte mer än till toaletten! Nehepp...
Jag har sovit jättedåligt inatt, så det var en pina att sitta där; ögonen föll ihop med tvång, jag försökte läsa boken jag hade med mig, men var för trött....

Efter en evighet var jag klar iaf, och gick upp till min barnmorska.
Hon mätte magen, och den var lika stor som förra veckan, jippii! Sen får vi se hur stor den är nästa vecka, då bestämmer hon ifall det blir ett tillväxtultraljud eller inte.

Hon fick mig att lova nolltolerans när det gäller socker fram till nästa veckas besök... jag SKA lyckas! Jag SKA!

Hon kände på bebisen, och hon tyckte inte att den kändes onormalt stor. Men jag får nog vara beredd på en klump ungefär som de andra.

Ja tack...



När jag gick in på toaletten i morse, så låg senaste numret av Family Living där, med en intressant uppmaning... gift er i sommar!
Ja, jag skulle då gärna gifta mig, dock inte i sommar då gravidkilorna hänger kvar, brösten läcker mjölk och ögonen har svarta ringar under sig pga sömnlösa nätter, men en annan dag, absolut! :-) 

Hos sjukgymnasten

Imorse hade jag en tid hos sjukgymnasten pga min onda rygg och bäcken.
Hon klämde, kände och vred på kroppen för att se att det inte var någon nerv i kläm någonstans. Och det var det ju inte, hon kunde konstatera att det var bäckenet som orsakar denna smärta.
Jag fick med mig två pappersark med övningar som jag ska göra hemma.

Jag förstår ju också att det onda inte går bort förrän barnet är ute, men finns det något som jag kan göra för att hjälpa till minsta lilla, så gör jag det, mer än gärna!

För tillfället så är det fastande tillstånd som gäller för mig, eftersom jag ska på glykosbelastning imorgon bitti. Sen ska jag till min bm för ett besök, magen skall mätas igen för att se om den fortsätter rakt upp på kurvan. I så fall är det dags att göra en viktuppskattning...

Jag är jättetrött i ryggen efter dagens alla härliga äventyr, så nu är det sängen som gäller!
Natti natti.

Middag på stan :-)

Ja, efter Ikea hann jag hem och hämta barnen bara för att bege mig in till stan igen.
Jag mötte upp "mina" tjejer och vi hade en härlig kväll med många skratt blandat med seriösa och djupa diskussioner.

Länge har vi försökt att få till en träff, men av någon anledning är det ju så svårt... Men äntligen lyckades vi, tack bästa ni för dejten, till nästa dröjer det inte lika länge hoppas jag! <3


Jag trodde inte att bilden skulle bli randig när jag väl fick in den i datorn, men Nina och Katja förblev visst randiga... :-o
Nåväl, matchar deras tröjor! ;-)


En höggravid och Marjo... :-)


Och Tarja ville inte fastna på bild... :-P

Frukost på Ikea

Jag, Jessica och Irene åkte till Ikea idag för att göra lite småinvesteringar.
Vi började med en frukost och vandrade sen runt på varuhuset i några timmar. Jag kom hem med gardiner till sovrummet (jippii), ett par tavellistor, en jättenödvändig äppeldelare och en muffinsform, så nu ska det bakas muffins igen. Skam den som ger sig! :-)


En dubbelhaka och Irene....


Tummen upp för Ikea som bjuder på kaffe/te om man har Familykort! :-)


Nu SKA jag lyckas med muffinsarna!!

Kryddbänk

Anders kom hem med brädor idag och står nu ute och snickrar en bänk till mig, som jag kan få odla lite
        .

Beroendes hur stort det blir och hur mycket som får plats, kanske jag flyttar över mina smultronplantor dit också! :-)


Ska bli kul och se om jag lyckas få dessa att överleva sommaren... ;-)

Måndag morgon

Jag har drömt och drömt hela natten lång... om mina kollegor, om båtar, om sommaren, och om annat som inte bör skrivas här... ;-)

Jag drömde bl.a. att jag hittade en "systerparfym" till Laura Biagiottis Laura, vilken är en av min favoritdofter. Fick testa den på affären, och sen vaknade jag av att jag låg i min säng och luktade febrilt på handen, där expediten sprayat på den. Jag blev riktigt arg innan jag förstod att det faktikt inte luktade något, kände mig väl grundlurad... :-)

Lucas är hemma från skolan idag, han hostar så mycket. Får se vad som hittas på, solen skiner ute och det känns som att det kan bli en riktigt varm och härlig dag!

Just nu är det morgongymnastik i min mage! :-)

Avatar

Då har även jag sett Avatar. Först måste jag ju erkänna att jag somnade ca 30 minuter in i filmen, och missade följande ca 40 minutrarna, innan jag vaknade till igen...
Nä, början var lite seg. Den blev bättre. Helt klart sevärd, och absolut en av de allra vackraste filmerna jag sett.
Vi såg den på BlueRay, och även jag, som aldrig ser skillnad på olika filmformat, kunde konstatera att bilden var riktigt, riktigt vass. :-)



Blommor, sol och mys

Det blidde ett par blommor på plantagen som åkte ner i rabatten, samt några pelargoner till ena blomlådan.


På lappen stod det att denna hette trädgårdsdrift...


Denna vet jag inte ens namnet på, ska bli kul att se hur den utvecklas... :-)
(nej, ingen har anklagat mig för att ha speciellt gröna fingrar....)




Hannes och Viktor pysslar i skogen.


Vi satt och roade oss med att försöka göra en stjärna av tumstocken...


...och jag tycker nog att min blev klart godkänd! :-) Billiga nöjen, hihi....


Hannes var stolt över att ha lyckats få till ett M. :-)

Soliga söndag!

Solen skiner, jag ler fortfarande efter en underbar kväll med härligt sällskap igår, barnen fixade frukost i morse, en härlig början på denna söndag alltså! :-)
Jag tror minsann att jag ska åka och inhandla de första blommorna till blomlådorna, så våren får komma på riktigt!
Anders ska visst investera i Avatar, och jag tror att jag är den enda som inte har sett den, så det får väl bli en filmkväll med min älskling ikväll!

Lugnaste Valborg ever

Ja, det blidde ingen korvgrillning för oss igår: det var så pass många där och inte så jättemycket att göra, så jag, Anders och Hannes åkte hem en stund igen.
Lucas stannade kvar och sprang, lekte och hade kul med sina vänner.
Sen fick ju Anders offra sig och gå i fackeltåget, eller som Hannes utropade glatt: Jag vill ta tåget till brasan! Han blev sen varse om vad det var för tåg egentligen... :-)

Vi spelade på det obligatoriska chokladhjulet, utan vinst tyvärr, och pratade lite med vänner och bekanta. Barnen sprang och röjde på åkern, och när jag till slut var frusen ända in i benmärgen, så fick jag efter en stunds övertalande med mig alla hem.

Vi kom hem och bäddade ner oss i soffan. Barnen var jättetrötta, liksom deras mamma och pappa, så vi låg där och gosade en stund, innan det var dags att säga godnatt och krypa ner under täcket.

Det var nog den lugnaste Valborg jag upplevt, men inte sämre för det! <3

Snuttis inhandlad

Jag och Lucas smet in på Babyland igår, och innan vi gick därifrån så fick han välja snuttefilt till det kommande syskonet. Han valde Laban-snuttisar, och det tycker jag var ett bra val!
Dock är de väldigt små, kanske finns det en variant större någon annanstans, men de här är jättebra att börja med!





Rss